W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Alte sporturi, Baschet » Becky Hammon, prima antrenoare salariata din istoria NBA

Becky Hammon, prima antrenoare salariata din istoria NBA

becky hammon nba Campioana San Antonio Spurs a facut o miscare revolutionara in staff-ul tehnic, conducerea clubului anuntand ca jucatoare de baschet din WNBA, Becky Hammon, este prima antrenoare secunda angajata la un club de baschet masculin NBA. (Sursa: nba.com)

Rebecca Lynn Hammon (37 de ani) este in prezent jucatoare la varianta feminina de NBA (Asociatia Americana de Baschet), San Antonio Stars, dar si-a anuntat retragerea la sfarsitul acestui sezon.

Hammon a evoluat la doar doua echipe americane de baschet feminin, New York Liberty (1999-2006) si San Antonio Stars 2007-2014), pe postul de coordonator de joc. Desi nascuta in Statele Unite, Becky Hammon si-a luat cetatenia rusa in 2008, jucand pentru aceasta tara la doua Jocuri Olimpice, 2008 si 2012, obtinand medalia de bronze la Beijing.  A fost votata printre primele 15 femei cele mai valoroase din istoria campionatului de baschet WNBA.

Datorita unei accidentari de lunga durata, Becky a cerut de la conducerea clubului sa priveasca antrenamentele de la echipa masculina, iar pana la angajare nu a mai fost decat un pas. Astfel, Rebecca Lynn Hammon devine prima femeie antrenoare secunda angajata din istoria NBA (pe 5 august 2014), San Antonio Spurs avandu-l ca antrenor principal din anul 1996, pe Gregg Popovich, cunoscut pentru disciplina impusa jucatorilor sai, atat in teren cat si in afara acestuia.

De mentionat ca in NBA a mai fost o antrenoare secunda, Lisa Boyer, in anul 2001-2002, dar aceasta a fost doar voluntara, nestand pe banca la meciuri si neparticipand la deplasarile echipei.

Sursa foto : captura nba.com

 

Etichete:, , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2023 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org