W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Cupa Mondiala Brazilia 2014, Editoriale, International » Coşmarul unei naţiuni: Brazilia-Germania 1-7!

Coşmarul unei naţiuni: Brazilia-Germania 1-7!

brazilia germania 1-7 Imaginaţi-vă că aveţi un vis… Un vis pe care îl urmăriţi de ani, poate chiar zeci de ani. Şi… la doar doi paşi de a realiza acest vis, totul este pierdut într-un mod umilitor. Asta a păţit naţionala Braziliei marţi seara pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte. Dorinţa iubitorilor de fotbal de a câştiga un Campionat Mondial organizat “acasă” a fost distrusă de o naţionala a Germaniei ce a fost o maşină de ucis vise. Şi nu oricum, ci într-un mod umilitor, în care spectatorii brazilieni prezenţi în tribune au plâns ca la cea mai mare nenorocire posibilă, pentru că fotbalul este văzut mai mult decât un sport…

“Flâmănzi” de o reuşită în faţa fanilor, Brazilia a început în atac partida, făra să aibă habar de ce va urma. Nemţii au avut emotii doar în primele zece minute pentru că nu au reuşit să-şi ordoneze pasele. Apoi, valoarea s-a văzut atât prin joc, cât şi pe tabelă, Germania fiind conştientă că acest meci este o cursă de maraton şi nu de sprint.

Primul gol al nemţilor a venit după o fază fixă şi poate pentru spectatori partida devenea mai interesantă, brazilienii fiind nevoiţi să rişte mai mult.

De la Cupa Mondiala organizată în 1950 şi până în 2014, iubitorii de fotbal din Brazilia trăiau cu un mare regret, că echipa lor a fost învinsă “acasă” , în finala, de Uruguay. Brazilia este o forţă mondială, asta se ştie. De fapt, este singura ţară cu 5 trofee câştigate la cel mai prestigios Turneu Final posibil. Dar nu e de ajuns. Imaginaţi-vă că sunteţi urmăriţi de toata planeta pentru un talent anume şi tot timpul sunt aşteptări imense de a arăta acest talent în orice situaţie. E ca şi cum mi-ar spune cineva că sunt bun într-un domeniu, dar eu nu vreau să fiu doar bun, ci inegalabil…

După Campionatul Mondial câştigat în finală din 2002 chiar în faţa Germaniei, Brazilia nu a mai câştigat trofeul şi ce moment poate fi mai potrivit decât să fi declarată cea mai puternică echipă din lume, chiar ca ţară organizatoare? Dar să lăsăm visul la o parte şi să revenim la joc.

Singurul “supravieţuitor” din finala din 2002, “bătrânul” Miroslav Klose (36 de ani), a înfipt un pumnal direct în “inima” unei ţări, cu un gol marcat în minutul 23. Dar visul nu era complet năruit, cum e şi vorba ceea: “2-0 e un scor periculos”. Brazilienii, loviţi parcă de un croşeu de dreapta ce te trimite la podea, s-au ridicat şi au vrut să atace. Nu au avut când, un alt “croşeu” a lui Kross i-au trimis din nou la podea, iar brazilienii erau parcă şi mai buimăciţi ca până atunci, scorul fiind de 3-0 după doar 24 de minute de joc.  Brazilia vrea din nou să atace, ca un boxer groggy ce încearcă în mod haotic să se ridice şi să trimită o lovitura fatală. Orbiţi parcă de startul partidei, neamţul Kross mai marchează o dată în poarta gazdelor şi de aici spectatorii au făcut “concurs” de lacrimi, deoarece pentru ei fotbalul nu este doar un sport….

Să mai continui??? Sunt nevoit să termin dacă tot am început…

Nemţii au jucat ca la şah doar că au înlocuit modelul ierarhic cu o echipa de pioni cu aceleaşi drepturi. Khedira, un servant pentru Kross la golul 4, marchează pentru un 5-0 de necrezut, de neimaginat chiar şi în vise. Şi asta, doar după 30 de minute de joc.

În repriza secundă, “arogantul” Schurrle a lovit şi el cu două reuşite. Cred că nimeni nu a preconizat o asemenea înfrângere usturătoara pentru “magicienii” fotbalului. A fost ca un joc de curtea şcolii între cea mai slabă echipă posibilă şi cea mai bună, formată din profesionişti.

Oscar a încercat să mai spele din ruşine şi a marcat golul de onoare pentru brazilieni, doar că premiul Oscar a fost câştigat clar de nemţi pentru cea mai bună interpretare a unui joc de echipă într-un “film” live. O prestaţie a nemţilor care au arătat că nu au milă de istorie, de adversar, de sentimente. Profesionişti până la capăt!!!

O ţară cu peste 200 de milioane de locuitori, cu mulţi săraci, are nevoie şi de vise pentru a exista. Un sport în care mereu a excelat, Brazilia putea fi “hrănită” cu o bucurie mare, în cazul câştigării Cupei Mondiale. Un loc de “magie” atât fizic, cât şi moral, a fost spulberat într-un mod dramatic făra drept de apel. Marţi seară, Brazilia a fost trezită la realitate, că mai sunt şi alţi titani în acest sport, iar uneori a visa nu este de ajuns…

 

 

Etichete:, , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2023 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org