W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Bacau, De vorba cu juniorii, Handbal, Locale, National, Reportaje » De vorbă cu viitorul: Maria Abaza – “Pentru a primi respect trebuie să oferi respect”

De vorbă cu viitorul: Maria Abaza – “Pentru a primi respect trebuie să oferi respect”

Maria Abaza Nume, prenume: Abaza Maria.

Data naşterii: 05.10.2001.

Sportul practicat: Handbal.

Echipele şi clubul la care a evoluat sau evoluează: CS Ok Sport Oneşti (minihandbal, junioare 4 şi junioare 3). A început handbalul în clasa a-III-a.

Antrenori la club:  Corneliu Sburlan, Adrian Sava şi Laura Roşu.

Postul pe care evoluează cel mai des: pivot.

Şcoala de provenienţă: Şcoala Gimnazială Nr. 1 Oneşti. A încheiat clasa a VI-a cu media 9.90.

Cele mai bune performanţe: Turnee semifinale la junioare IV şi III, clubul oneştean terminând ambele turnee pe locul 3. A obţinut locul 5 la Turneul Final la ONSS Gimnaziu, cu echipa Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Oneşti.

“Handbalul e un sport în care poţi să-ţi depăşeşti limitele cu greu, în care ai nevoie de multă ambiţie. Comunici mult mai mult, pe când la alte sporturi eşti pe cont propriu. Aici îţi ridici adversarul dacă l-ai lovit din greşeală. Cred că  în handbal e vorba de caracter, voinţă, determinare, curaj, ambiţie şi colegialitate. Nu că în alte sporturi nu e aşa, dar în handbal e diferit”.

 

Jurnalsportiv.ro: – Maria, te-am văzut prima oară la un turneu desfăşurat în Bacău la junioare 3. Din câte am înţeles, a fost primul turneu la această categorie de vârstă. Cum crezi că a fost debutul tău la echipa mai mare? Ai avut emoţii?

Maria Abaza: – Cred ca a fost destul de bun pentru început, dar mereu e loc de mai bine. Nu nu am avut emoţii la acel turneu. Atunci când intru în teren dispar toate emoţiile.

Jurnalsportiv.ro: – Handbalul a fost primul sport încercat sau ai mai practicat şi alte sporturi?

Maria Abaza: – Am făcut mai multe sporturi: gimnastică, înot şi tenis, dar în handbal m-am regăsit.

Jurnalsportiv.ro: – Bănuiesc că ai evoluat pe mai multe posturi. În care te simţi tu cel mai bine?

Maria Abaza: – Nu am un post în care mă simt cel mai bine. Un jucător bun joacă orice… dar dacă ar fi să aleg, e cel pe care joc cel mai mult, adică pivot şi pe locul doi ar fi extremă.

Jurnalsportiv.ro: – Spune-mi te rog, cu ale tale cuvinte, cum simţi tu acest sport? Cum l-ai descrie?

Maria Abaza: – Handbalul e un sport în care poţi să-ţi depăşeşti limitele cu greu, în care ai nevoie de multă ambiţie. Comunici mult mai mult, pe când la alte sporturi eşti pe cont propriu.  Aici îţi ridici adversarul dacă l-ai lovit din greşeală. Cred ca în handbal e vorba de caracter, voinţă, determinare, curaj, ambiţie şi colegialitate. Nu că în alte sporturi nu e aşa, dar în handbal e diferit.

Jurnalsportiv.ro: – Ştiu că tratezi şcoala foarte serios. Se întâmplă să mai lipseşti la antrenamente pentru anumite teste, lucrări sau teze?

Maria Abaza: – Da, dar la antrenamentul următor dau dublu. Şi handbalul la fel de în serios îl iau…

Jurnalsportiv.ro: – Urmăreşti handbalul şi la nivel de senioare? Ai vreo jucătoare care îţi place cum joacă?

Maria Abaza: – Mă uit dar nu pot alege doar o jucătoare, toate joacă superb.

Jurnalsportiv.ro: – Părinţii te încurajează în acest sport?

Maria Abaza: – Da. Chiar dacă nu vin la meciuri, îmi ţin pumnii şi mă întreabă mereu cu cine am jucat şi ce am făcut. Nu vreau eu să vină pentru că mă emoţionez. Mama mai vine uneori, dar cu ea m-am obişnuit.

Jurnalsportiv.ro: – Ai jucat şi împotriva fetelor mai mari şi împotriva echipelor mai bune. Cum simţi tu o înfrângere?

Maria Abaza: – O înfrângere e ca o lecţie şi ca o avertizare. O lecţie pentru că învăţăm să nu mai facem aceleaşi greşeli şi o avertizare pentru că data viitoare trebuie să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat, adică să pierdem în faţa unei echipe mai slabe pe care noi o puteam bate cu uşurinţă.

Jurnalsportiv.ro: – Pe scurt, ce-ţi place cel mai mult la acest sport?

Maria Abaza: – Cel mai mult îmi place că în acest sport îţi depăşeşti greu limitele şi că pentru a primi respect trebuie să oferi respect.

Maria Abaza este un produs handbalistic al clubului CS OK Sport Oneşti. Clubul oneştean este relativ tânâr (înregistrat în data de 01.11.2011) şi are grupe de iniţiere, dar şi echipe de junioare V, IV si III.

 

Etichete:, , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org