W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » International, Tenis » Finala Wimbledon 2015: Sarbul isi apara titlul cucerit anul trecut! Novak Djokovic-Roger Federer 7-6, 6-7, 6-4, 6-3

Finala Wimbledon 2015: Sarbul isi apara titlul cucerit anul trecut! Novak Djokovic-Roger Federer 7-6, 6-7, 6-4, 6-3

Novak Djokovic Wimbledon 2015 Novak Djokovic si Roger Federer s-au intalnit duminica, pentru al doilea an consecutiv, in finala masculina de la Wimbledon, sarbul reusind sa se impuna si de aceasta data, in 4 seturi.

A fost un inceput foarte bun pentru Roger, elvetianul distantandu-se la 4-2 dupa ce a reusit primul break al partidei. Federer a fost mai agresiv, mizand pe servici-vole, dar si schimbari de ritm. Numarul 1 mondial nu s-a pierdut cu firea, reusind imediat rebreak-ul. S-a mers cap la cap, iar la scorul de 6-5, Federer a avut o minge de set, pe serviciul adversarului, dar nefructificata. S-a ajuns la tie-brek, acolo unde sarbul a fost de neoprit, castigand de o maniera categorica, cu 7-1.

A urmat inca un set extrem de disputat, cu multe faze spectaculoase, decis tot la tie-break. Sarbul a avut 3 mingi de break la scorul de 6-3, dar elvetianul revine spectaculos si egaleaza la 6. S-a mers cap la cap pana la 10-10, Federer reusind sa castige tie-break-ul cu 12-10. De mentionat ca elvetianul a salvat in total 7 mingi de set in actul secund.

In setul 3, sarbul a fost mai hotarat, iar elvetianul a a avut mai multe greseli nefortate. La scorul de 3-2 si serviciu pentru Novak,  s-a oprit jocul din cauza ploii, dar pe o perioada scurta, de 15 minute. Un singur break pentru Novak a fost de ajuns, acesta reusind sa castige setul 3 cu 6-4.

Numarul 1 mondial a fost de neoprit si in actul 4, castigand si acest set, cu 6-3. Asadar, sarbul isi apara titlul cucerit anul trecut, dupa un joc in care a facut mai putine puncte castigatoare decat adversarul (46 fata de 58), dar numarul 1 mondial a fost cel care a gresit mai putin (16 greseli nefortate, fata de 35 facute de Federer).

Sarbul isi adjudeca pentru a treia oara trofeul la Wimbledon, precedentele reusite fiind in 2011 si 2014, avand in total 12 trofee de Mare Slem castigate, singurul titlu care ii lipseste fiind cel de la Roland Garros.

Pentru titlul castigat in aceasta editie de la Wimbledon, Novak Djokovic va primi un cec in valoare de 1.888.000 de lire sterline si 2000 de puncte, in timp ce Roger Federer va primi 940.000 de lire sterline si 1200 de puncte in clasamentul ATP.

Foto: Reuters

 

Etichete:, , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2021 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org