W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » National, Reportaje » Florentin Pera (HCM Roman): “Muncim mult, avem nevoie de un volum mare de antrenamente”

Florentin Pera (HCM Roman): “Muncim mult, avem nevoie de un volum mare de antrenamente”

hcm roman Antrenorul formaţiei HCM Roman,  Florentin Pera, a acordat un interviu în exclusivitate pentru jurnalsportiv.ro, în care explică stadiul pregătirii al echipei romaşcane.

 

 

Jurnalsportiv.ro: – Ce ne puteţi spune despre nivelul de pregătire al echipei dumneavoastră?

 

Florentin Pera: – Am încheiat prima perioadă de pregătire, în care ne-am axat pe antrenamentele cu caracter fizic, a fost o perioada grea de acumulări fizice. Fetele s-au angajat foarte bine la efort, au raspuns foarte bine la antrenamente. Sunt mulţumit de această perioada. Am trecut acum la perioada de jocuri cu mingea, antrenamente specifice tehnico-tactice, în care încercăm să formăm relaţiile de joc.

 

Jurnlasportiv.ro: – Se mai preconizează veniri la echipă?

 

Florentin Pera: – Ştiţi cum e, orice antrenor îşi doreşte întotdeauna să-şi îmbunătăţească lotul. Vom vedea, nu este exclus să mai vină o jucătoare, Tamara Bokaric este în probe la noi dar vom vedea. Sper că în cel mai scurt timp să definitivăm lotul, să ştiu exact pe cine mă voi baza şi cu cine voi începe campionatul. Chiar dacă mai este o lună de zile, timpul trece foarte repede şi avem nevoie de omogenizare şi cristalizare a unui prim 7. Bineînţeles că muncim mult, avem nevoie de un volum mare de antrenamente pentru a ajunge la parametri optimi pe care ne dorim.

 

Jurnalsportiv.ro: – Ce aşteptări aveţi de la meciurile de pregatire pe care le disputaţi în această perioadă?

 

Florentin Pera:  – Pe faza de apărare şi atac sunt multe lucruri de pus la punct. Nu pun accent neapărat pe rezultate în aceasta perioadă, încerc să dau fetelor timp egal de joc pentru a le vedea nivelul de pregătire şi pentru a vedea pe cine mă voi baza.  Jucătoarele care vor demonstra că merită cel mai mult să intre pe teren, acelea vor intra. Sunt jucătoare tinere, cu potenţial, însă este foarte mult de lucru, pentru că au plecat 5 fete de la echipă, au venit alte 4 şi automat este o schimbare destul de radicală vizavi de omogenizare. Eu sunt totuşi optimist chiar dacă este foarte mult de lucru, sunt fete care fac risipă de efort. Pentru mine este important unitatea grupului şi mai puţin valoarea individuală. Dacă vom aveaun colectiv unit şi omogen am convingerea că vom aduce publicul spectator în număr cât mai mare la sală. Campionatul este unul dificil foarte echilibrat, sunt multe echipe cu pretenţii care s-au întărit foarte mult.

 

Jurnalsportiv.ro: – Aveţi un obiectiv fixat pentru noul sezon?

 

Florentin Pera: – Deocamdată nu ne-am fixat obiectivul, depinde şi de lotul cu care vom aborda campionatul. Probabil că înainte de start, în funcţie şi de jocurile amicale pe care sper să le avem în număr cât mai mare, atunci ne vom trasa un obiectiv. Eu sper să emitem pretenţii, să avem un cuvânt de spus în campionat, îmi doresc acest lucru. Bineînţeles, trebuie să fim şi cu picioarele pe pământ, să fim echilibraţi, pentră că este o echipa relativ nouă, dacă se poate spune aşa. Ţinând cont că sunt câteva jucătoare noi, încă nu sunt aşa bine conturate relaţiile de joc, în special la linia de 9 metri, dar eu sper ca, de la zi la zi, de la joc la joc, să îmbunătăţim colaborarea, atât pe faza de apărare cât şi cea de atac. Vrem ca la startul campionatului să fim la un nivel superior atât din punctul de vedere al omogenizării cât şi al condiţiei fizice, pe care pun bază foarte mult.

 

florentin pera Florentin Pera , în vârstă de 33 de ani, este antrenor la nivel de senioare din 2004,  Universitatea Resiţa, Mureşul Tg. Mureş, CSM Cetate Deva, CSU Neptun Constanţa fiind echipele la care a stat pe banca tehnică din postura de principal. Este antrenor secund la echipa Naţională de handbal feminin a României, iar de la sfârşitul lunii iunie este antrenorul principal la HCM Roman.

Etichete:, , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org