W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National, Reportaje » In exclusivitate, interviu cu Dana Abed Kader (Romania U17 Handbal Feminin): “Toate fetele si-au dorit un rezultat bun la Europene”…

In exclusivitate, interviu cu Dana Abed Kader (Romania U17 Handbal Feminin): “Toate fetele si-au dorit un rezultat bun la Europene”…

Dana Abed Kader Pentru Naţionala de Junioare a României (Under 17), Campionatul European din Polonia a fost prima experienţă majoră la nivel de interţări. Jurnalsportiv.ro vă prezintă un interviu cu Dana Abed Kader, pivotul titular al echipei Naţionale, despre trăirile emoţionale avute la acest Campionat European ale unei jucătoare de 17 ani.

Jurnalsportiv.ro: Cum a fost pentru tine această experienţă?

Dana Abed Kader: A fost prima mea experientă, nu am crezut în viaţa mea că o să ajung la un Campionat European. Mi-a dat nişte lecţii adevărate, ce am greşit în apărare şi ce am făcut în atac. Mi-a plăcut organizarea şi sfârşitul competiţiei.

Jurnalsportiv.ro: Cum ai simţit primele meciuri?

Dana Abed Kader: În primul meci cu Spania, am avut foarte mari emoţii. Când cânta imnul României mi se ridica părul pe mine, cum se spune. Nu ajunge toată lumea acolo, nu am avut în viaţa mea în competiţii asemenea emoţii. A durat ceva până ne-am obişnuit cu sala şi cu jocul în sine, apoi am început să conducem.

Jurnalsportiv.ro: În meciul cu Polonia nu au contat şi suporterii ţării gazdă?

Dana Abed Kader: Stiţi ce am gândit în meciul cu Polonia? Ca tribuna e pentru mine şi pentru echipă, în gândul meu, ei strigau Romania, nu Polonia sau Polska, cum spun ei acolo. Asta e gândirea mea de obicei. Deşi au văzut că nu au şanse, ei nu au încetat să strige şi să cânte, spectatorii au fost o adevarată galerie. A fost extraordinar, nu m-am aşteptat să fie atâta lume.

Jurnalsportiv.ro: Apoi a urmat înfrangerea cu Portugalia care a schimbat totul…

Dana Abed Kader: Noi eram montate la joc dar pur şi simplu, în teren, nu ne-am simţit una pe alta în aparare. Apoi, în repriza secundă, ne-au luat cu apărarea 3-3 şi ne-au mai încurcat. Noi nu am ştiut să gestionăm foarte bine la apărarea 3-3, cred că e o învăţătură de minte. Vă daţi seama că am stat supărate după acel joc. A fost un şoc pentru toată lumea, mai ales pentru noi, care am jucat în teren.

Jurnalsportiv.ro: Ai plâns după acel meci?

Dana Abed Kader: Normal că am plâns. Am bufnit în plans, nu am vrut să arăt, dar n-am putut, mai ales că la echipa mea de club (ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti) sunt învăţată să câştig. Eram decisă că o să câştigăm meciul cu Portugalia, să arătăm lumii că suntem o echipă.

Jurnalsportiv.ro: Apoi a urmat meciul cu Danemarca. În repriza a doua ce s-a întâmplat?

Dana Abed Kader: Danemarca este considerată o super echipă. Au avut şi apărare bună, ele au jucat progresiv în fiecare meci, la început erau conduse, dar apoi aveau o viteză, nu le mai puteai să le opreşti.

Jurnalsportiv.ro: Au urmat două victorii cu Muntenegru şi Croaţia, apoi aţi întâlnit, din nou, echipa Muntenegrului, mult mai bătăioasă ca în primul meci, mult mai agresivă.

Dana Abed Kader: Atunci mi-am luat o mie de pumni în stomac, a fost un meci foarte dur. Nu am primit numai eu lovituri şi coate, toate am primit. Cred că adversarele noastre ne-au studiat foarte bine. Din câte am înţeles, după ce vizionează un meci, antrenoarea lor le ascultă a doua zi ce trebuie să facă în joc. De fiecare dată când le-am întâlnit, le-am învins la 3 goluri, la 4 sau 10 goluri, dar acum au avut apărarea foarte buna, 6-0. În primul meci au condus cu un gol, 13-12, apoi ne-am mobilizat mult mai tare la pauză şi am câştigat. În acel joc nu au avut nici foarte multă viteză.

Jurnalsportiv.ro: Ce crezi că ai de învăţat, ce ţi-a ieşit în joc şi ce nu?

Dana Abed Kader: Am avut multe exemple pe postul meu. Mă uitam la fiecare ce face şi încercam să învăţ câte ceva. Jocul mi-a mers. Trebuie să mai lucrez la apărare, am avut adversari mai mari, nu puteam să-i ţin uneori. În apărare trebuie să facem o gălăgie în care adversarele să nu mai audă ce le spune coordonatorul lor de joc.

Jurnalsportiv.ro: Când se întâmplă să apere portarul sau dai pe lânga poartă, cum te simţi în acele momente?

Dana Abed Kader: Ştiu că toata lumea e cu sufletul acolo, am aşa un gol în stomac când văd că îmi apără portarul, mă enervez şi îmi spun câteva cuvinte pentru ca a doua oară să nu se mai întâmple. Îmi pare foarte rău când ratez, dar oricărei jucătoare i se mai întâmplă asta. Ţine şi de reflexele portarului şi unde se duce pe aruncare. Eu am colţurile mele când ştiu că îmi întră când atac, dar uneori se întâmplă să mai greşesc.

Jurnalsportiv.ro: A existat un aspect în jocul tău care nu te-a mulţumit?

Dana Abed Kader: Nu m-a mulţumit apărarea care am făcut-o. Îmi doream să îmi ajut echipa mai bine, vroiam dar nu puteam, nu simţeam că mai e cineva lângă mine acolo.

Jurnalsportiv.ro: Crezi că poţi să pui în practică ce ai învăţat la acest Campionat European? Mă refer pentru echipa ta de club şi pe viitor la Naţională.

Dana Abed Kader: Mi-a plăcut cel mai mult finala, în care Suedia a avut o apărare excelentă. Asta aş dori, câte două la un om să strângem. Atacul îl mai duci, dar jocul se câştigă pe apărare, cum spun şi profesorii mei de la club, dacă nu ai o apărare aşezată nu îţi iese jocul.

Jurnalsportiv.ro: Crezi că jucatoarele accidentate ar fi avut o contributie mare în joc?

Dana Abed Kader: Da, ne ajutau foarte mult. Ne-au lipsit multe jucătoare care ne-ar fi ajutat, Bazaliu, Axinte, Polocoşer şi încă doi pivoţi înalţi care sigur ne-ar fi ajutat.

Jurnalsportiv.ro: La Naţională joci doar pivot sau mai joci şi în alte posturi?

Dana Abed Kader: La Naţională, în general pivot, dar dacă mai are nevoie în alt post, pot juca oriunde. Când am venit prima oară am jucat centru , apoi am jucat pivot şi aşa a rămas. Mă mai mut din când în când pe alte posturi.

Jurnalsportiv.ro: Ai să te reîntâlneşti cu aceste echipe. Doriţi să demonstraţi că puteţi învinge echipele la care aţi pierdut?

Dana Abed Kader: Cred că toate ne dorim să ne luăm revanşa şi abia aşteptăm celelalte turnee. Toate fetele şi-au dorit un rezultat bun, sigur vom fi mai unite decât suntem acum. Vom demonstra în următoarele jocuri că suntem o adevarată echipă.

Etichete:, , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2023 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org