W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National » Interviu cu Gheorghe Tadici: “Selecţia este continuă”

Interviu cu Gheorghe Tadici: “Selecţia este continuă”

Gheorghe Tadici România şi-a aflat, miercuri, adversarele de la Campionatul European de handbal feminin disputat în Ungaria şi Croatia, atât din grupa preliminară cât şi din grupa vecină, care se va uni pentru Main Round 1. România face parte din grupa B, alături de Norvegia, Danemarca şi Ucraina şi se va uni cu grupa A la Main Round, din care fac parte Ungaria, Spania, Rusia şi Polonia. Pentru o părere avizată, prezentăm un interviu cu antrenorul Gheorghe Tadici despre echipele din grupă, reîntalnirea cu Norvegia dar şi aria de selecţie pentru acest Campionat European.

Jurnalsportiv.ro:  – Domnule selectioner, cred ca Romania a căzut într-o grupa infernală, cu Norvegia şi Danemarca…

Gheroghe Tadici: – Eu cred că este o grupă ca oricare alta. Aşa e la tragerea la sorţi, nu are cum să-ţi pice ceea ce iţi doreşti. Pentru noi este o onoare să joci încă o dată cu Norvegia, campioaana olimpica, mondială şi europeană. Iţi măsori practic forţele şi valoarea cu echipe redutabile. Aici, intră şi Danemarca, după 7 ani de zile, au reuşit să facă o echipă competitivă şi au obiectiv de medalie şi anul acesta şi anul viitor în care vor organiza Campionatul Mondial, care duce spre Olimpiadă. Sigur că şi grupa în care ne imperechem, Spania, Ungaria, Rusia şi Polonia este şi acolo o grupă dificilă.  În orice caz, 12 echipe din cele 16 au şanse relativ egale de a a urca mai departe la acest Campioant European. Sperăm să ne calificăm din grupe cu cât mai multe puncte şi să avem un parcurs cât mai  lung. Depinde de zile, de starea jucătoarelor, de prospeţime şi desigur şi de şansă. Va conta şi starea fizică a jucătoarelor. Turul campionatului este în această toamnă, mai sunt şi meciurile din Cupele Europene şi Liga Campionilor pentru jucătoarele de la Baia Mare. Nu va fi simplu să aliniez o echipă în pletitudinea forţelor.

Jurnalsportiv.ro: Spuneaţi de Norvegia şi Danemarca, dar Ucraina poate fi scoasă din ecuaţie?

Gheorghe Tadici: Nu, sigur ca nu, dar Ucraina nu este la nivelul Norvegiei şi Danemarcei. Ucraina este o echipă cu experienta. Deşi este în reconstructie, mai au in lot jucătoare foarte bune.

Jurnalsportiv.ro: Cu siguranţă va fi alt meci cu Norvegia faţă de aceste partide din preliminarii…

Gheorghe Tadici: Eu imi doresc să fie cum a fost meciul de la Oradea. Chiar dacă l-am pierdut la un gol, am avut 7 metri şi eliminare care nu s-au dat şi ele au castigat pe final. Important că ne-am calificat şi că suntem acolo în lumea buna a handbalului, ceea ce ne onoreaza. Fetele o fac mereu şi la junioare şi la tineret şi la senioare, asta este foarte bine pentru handbalul feminin din România.

Jurnalsportiv.ro: – Spuneaţi de preliminarii, v-aţi făcut o părere despre anumite jucătoare, despre cine ar mai putea avea un impact la echipa naţională?

Gheorghe Tadici: – Mai sunt 3-4 jucătoare care sunt în vizorul nostru, care bat la poartă. Aşteptăm să mai crească şi cele care au participat la aceste calificari. Faţă de jocul cu Norvegia, au fost alte 4-5 jucătoare noi. Selecţia este continuă. Vom vedea cine va fi mai în formă, cine e mai sănătos şi cine poate pune umărul la rezultate.

Campionatul European din Ungaria si Croatia se va disputa in perioada 7-21 decembrie, Romania disputand meciurile din grupa B si Main Round in Ungaria, la Debreţin.

 

Etichete:, , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org