W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Alte sporturi, International, National » J.O. Rio 2016: Avem fete de aur!!! Romania este campioana olimpica pe echipe la spada feminin

J.O. Rio 2016: Avem fete de aur!!! Romania este campioana olimpica pe echipe la spada feminin

Romania spada feminin aur olimpic Echipa Romaniei de spada feminin a facut un meci fantastic in finala disputata contra campioanei mondiale si olimpice, surcalsand China cu 44-38.

Desi pe “hartie”, China era considerata mare favorita, fetele noastre au jucat exceptional, fiecare sportiva avand un rol important in deznodamantul final.

Ana Maria Popescu a facut singurul punct in releul de deschidere, iar Simona Gherman a dus Romania la 9-6, in releul 3. Chinezoaicele s-au apropiat la un singur punct, 9-10, dar Ana Maria Popescu mareste avantajul la 14-9. Din acest moment Romania a pastrat un avans confortabil, conducand cu 30-25 inaintea ultimului releu. Ana Maria Popescu a inchis partida intr-un stil de mare campioana, Romania castigand finala cu China, cu 44-38. A fost o victorie in echipa, determinarea fetelor fiind exceptionala.

Fetele noastre scriu istorie la scrima, fiind prima medalie de aur pe echipe din istoria participarilor la Jocurile Olimpice si, totodata, primul aur pentru Romania la aceasta editie de la Rio !!!

Iata desfasurarea scorului in finala, pe relee: 0-1 (Ana Maria Popescu), 4-5 (Simona Pop), 6-9 (Simona Gherman), 9-10 (Simona Pop), 9-14 (Ana Maria Popescu), 14-21 (Simona Gherman), 16-24 (Loredana Dinu), 25-30 (Simona Gherman), 38-44 (Ana Maria Popescu).

De mentionat ca la premiere,toate cele 4 sportive au intonat imnul Romaniei cu lacrimi in ochii. Felicitari fetelor pentru atitudine, pentru lupta si, mai ales, pentru primul aur al Romaniei!!! O tara intreaga este mandra de voi!!!

Lotul de aur al Romaniei de spada: Ana Maria Popescu, Simona Pop, Simona Gherman, Loredana Dinu. Antrenor: Dan Podeanu.

Foto: captura TVR 1

 

Etichete:, , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2023 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org