W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, International » J.O. Rio 2016-Handbal feminin: Romania – Muntenegru 25-21. A fost victoria lor!!!

J.O. Rio 2016-Handbal feminin: Romania – Muntenegru 25-21. A fost victoria lor!!!

romania handbal feminin Tricolorele au jucat cu daruire in cea de-a treia etapa a grupei A, obtinand meritat primele puncte la acesta editie a Jocurilor Olimpice.

Romania si Muntenegru aveau doar varianta victoriei pentru a mai spera la calificarea in sferturile de finala. In primul joc, Romania a pierdut aparent surprinzator cu Angola, iar in a doua etapa a fost invinsa la 13 goluri de Brazilia.

Fetele noastre au abordat cu totul altfel cel de-al treilea joc, luptand pentru fiecare minge. Chiar daca am avut de suferit pe faza de atac, cu multe aruncari neinspirate, fetele noastre au ramas in joc datorita daruirei totale pe faza defensiva. Paula a avut numeroase inteventii inspirate, iar pe final de repriza tricolorele au trecut la conducere, terminand primele 30 de minute de joc in avantaj, 11-9.

Romania nu a mai cedat conducerea in repriza secunda, desi au fost numeroase momente dificile de joc. S-a vazut o atitudine total schimbata fata de primele doua meciuri, fetele noastre evoluand cu o ambitie extraordinara.

Desi Romania avea doua goluri avantaj in ultimul minut de joc, tricolorele nu s-au multumit cu atat, reusind inca doua goluri. Mai intai, Valentina Ardean Elisei s-a comportat ca un centru veritabil, pentru ca tot Valentina sa inchida tabela la 25-21, cu un gol marcat in ultima secunda de joc.

Ca de obicei, Cristina Neagu a fost principala marcatoare, cu 10 goluri, fiind ajutata de Oana Manea si Laura Chiper, ambele cu 4 reusite. De notat si interventiile extraordinare ale Paulei Ungureanu, care le-au zapacit in multe randuri pe muntenegrence. La victorie au contribuit si fetele din aparare, jucand la sacrificiu pe tot parcursul intalnirii.

Victoria a fost obligatorie, dar este foarte important si modul cum a fost obtinuta, determinarea fetelor din acest joc fiind datatoare de sperante pentru alte doua rezultate pozitive in ultimele meciuri din grupa, cu Spania si Norvegia.

Romania – Muntenegru   25-21 (11-9)

Romania: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu – Gabriella Szucs, Melinda Geiger (2), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (10), Aurelia Bradeanu (), Gabriela Perianu, Valentina Ardean Elisei (3), Oana Manea (4), Camelia Hotea, Florina Chintoan, Patricia Vizitiu, Laura Chiper (4). Antrenori: Thomas Ryde si Costica Buceschi.

Foto: arhiva jurnalsportiv.ro – Carmen Lucia Doandesi.

 

Etichete:, , ,

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org