W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National » Legendele handbalului feminin din Galați se reîntâlnesc în cadrul unui meci demonstrativ sâmbătă, 6 august

Legendele handbalului feminin din Galați se reîntâlnesc în cadrul unui meci demonstrativ sâmbătă, 6 august

afis meci 1_001             La sfârșitul acestei săptămâni, gloriile handbalului feminin gălățean se reîntâlnesc în cadrul unui meci de gală, intitulat ”Legendele Galațiului – trecut și viitor”. La acest eveniment vor participa foste handbaliste, componente ale echipei Oțelul Galați în perioada 1996 – 2001, dar și copiii acestora, cei care au moștenit pasiunea pentru handbal. 
             Meciul va avea loc sâmbăta – 6 august, în sala Dunărea din Galați. Acesta este programat pentru ora 16:30, fiind precedat de prezentarea echipelor, în jurul orei 16:00. Toți gălățenii, și nu numai, sunt invitați să asiste la acest eveniment – intrarea fiind liberă.
 
                  Persoana care a inițiat acest frumos eveniment a fost doamna Viorica Mincan Diaconu, o fosta mare handbalistă care a evoluat la Oțelul Galați 5 ani, între 1996 – 2001, pe postul de inter dreapta:  ”Ideea a venit în 2 ianuarie, când pe site-ul de socializare Facebook eu, domnul Săndel Soare și Cătălin Rădulescu ne uram la multi ani! Cătălin a întrebat când ne vedem și atunci eu am zis 6 august! Când îți dorești ceva nu cred că este greu de realizat…îmi pare rău că sunt multe fete care nu au putut ajunge pentru că sunt în afara țării… Cât despre mulțumiri…cele mai indicate persoane sunt fetele din echipă. Am fost și am rămas o echipă chiar și peste ani și lor le mulțumesc că au acceptat să participe la sărbătoarea noastră și a sportului care ne-a consacrat.”
 
               De asemenea, acest eveniment reprezintă un moment special pentru toți cei implicați, care ne-au împărtășit câteva gânduri:    
               Alexandrina Soare: ”În viața unui om există perioade bune și mai puțin bune. Aceasta pe care o aniversăm, 1996-2001, a fost, pentru mine, una fericită pentru că , după o accidentare care m-a scos din teren aproape doi ani, am avut șansa să încep să-mi construiesc o carieră de antrenor. Pe lângă colegele cu care muncisem de mică , au venit altele – cu care abia aștept să mă întâlnesc și am obținut rezultate deosebite împreună. Familia OȚELUL Galați și anume – conducerea secției de handbal (președinte Săndel Soare), a combinatului, sponsori, suporteri și bineînțeles fetele , a făcut ca handbalul gălățean să fie recunoscut în țară și în Europa ca unul de calitate. Ne întâlnim cu emoție și bucurie, o felicit pe Vio Mincan pentru inițiativă, implicare și așteptam ca cei care ne-au susținut mereu, să ne onoreze cu prezența la acest eveniment! ”            
               Cristina Bobeică Bălănică”Este ceva unic, ceva care nu cred că se va mai organiza vreodată. Sunt onorată să mă reîntâlnesc cu foștii antrenori și fostele colege și să retrăim împreună aceleași emoții, cândva trăite la maxim. Va fi o zi de neuitat, o zi în care handbalul la superlativ se va afla din nou sub numele unei mari legende a orașului Galați – Oțelul. ”
                 Daniela Braniște: ”Evenimentul cu siguranța va fi unul reușit. Pentru mine Oțelul Galați a reprezentat cea mai frumoasă perioadă din punct de vedere handbalistic, unde am cunoscut persoane frumoase, de la care am avut o mulțime de lucruri de învățat.  Aștept cu nerăbdare să le revăd pe toate după atâția ani,  sunt onorată că am făcut parte din familia Oțelul cu mulți ani în urmă. ”            
                 Nicoleta Popescu Mitrea :  ”Ce pot să vă spun este că aștept cu mare nerăbdare ziua de sâmbătă…și cu puțin stres, pentru că a trecut ceva vreme și am pierdut din abilități, dar cum spunea una din fete, atitudinea contează!  Acțiunea gândită și organizată de Vio este un lucru extraordinar și sunt convinsă că toată lumea va petrece o după-amiază plăcută, de care ne vom aminti cu drag. Abia aștept să le revăd pe fete, mai ales că nu am ocazia prea des, dat fiind faptul că locuiesc în Canada. ”            
                 Rodica Tonița:  ”Pentru mine acest eveniment este ceva deosebit,  sunt nerăbdătoare să-mi revăd colegele alături de care am avut foarte multe satisfacții. A fost o perioadă foarte frumoasă a vieții mele și mă bucur enorm că o pot retrăi acum  din nou, după atâția ani, datorită efortului deosebit a celor ce au avut ideea și energia de a organiza aceasta întâlnire.”    
               Ramona Bocăneala Ciontu: ”Aștept cu nerăbdare acest eveniment, ținând cont că îmi voi revedea fostele colege și antrenorii.

Țin să menționez că multe din ele mi-au fost idoli când eram junioară, eu am venit la senioare chiar  în 2000, până atunci admirându-le din tribune pe fetele care au adus cinste orașului.”
       
                Cele doua echipe participante au urmatoarea componență:
               Echipa rosie: Dana Goldic (1), Cristina Bobeica Bălănică (16), Liliana Tudorache Crăciun (9), Paula Calmuc (5), Alexandrina Oprea Soare (10), Ionela Borit Constantinescu (3), Rodica Constantinescu Tonița (11), Lăcrămioara Alexescu Pintilie (4), Luminița Stroe (2), Adnana Acerencu, Patrick Tonița, Ana Tonița; Antrenor: Alexandrina Oprea Soare.
               Echipa albastra: Mariana Marin Guta (1), Ramona Bocăneală Ciontu (12), Mihaela Cracana Blaga (16), Gabriela Stoica Artene (7), Viorica Mincan Diaconu (6), Nicoleta Popescu Mitrea (5), Daniela Braniște (14), Emanuela Dragomir Istrate (4), Gabriela Șerban Talaba (10), Oana Pandele Stamate (9), Sanda Ostache Asandei (17), Beatrice Guta, Alessia Asandei, Luca Diaconu, Alex Istrate; Antrenor: Cornel Bădulescu. Doctor – Buture Grigore,  kinetoterapeut – Mihai Aprofirei.
 
Sursa foto: Viorica Mincan Diaconu

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org