W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National » Nationala masculina a Romaniei – Campioana Mondiala Universitara

Nationala masculina a Romaniei – Campioana Mondiala Universitara

13607996_641485969339148_568200037_n            Nationala masculina a Romaniei este noua campioana mondiala universitara, dupa o finala castigata cu 28-20 in fata Coreei de Sud. Jucatorii romani au dominat intreaga partida, avand un joc foarte bun, atat in aparare, cat si in atac, iar portarul Iancu a facut un meci de mare clasa. Totodata, s-au remarcat  Grigoras, Sandru si Rotaru, care au dat forta atacului, amenintand permanent poarta adversa prin aruncari  puternice finalizate cu gol, inclusiv de la 11 m.
 
           Romania a inceput prima repriza in forta, marcand 4 goluri consecutive, a mentinut acelasi ritm, iar spre finalul ei a reusit sa stabileasca diferenta maxima de 9 goluri, in minutul 23, scor 15-6. Grigoras, Sandru si Rotaru au fost cei care au reusit sa marcheze golurile primei reprize.
          In a doua parte a meciului, jucatorii coreeni au incercat sa destabilizeze atacul nostru printr-o aparare mai avansata, cu ajutorul careia au redus din diferenta, insa paradele lui Iancu – care a avut si 4 atacuri consecutive parate, au ajutat echipa sa-si pastreze superioritatea si sa castige meciul detasat.
 
         Demis Grigoras a castigat titlul de golgheter al acestui turneu, avand o medie de 10 goluri pe meci.
         Acest aur mondial este o mare performanta pentru handbalul romanesc si in special pentru cel masculin. Totodata e imbucuratoare evolutia foarte buna a jucatorilor tineri, de mare perspectiva, care pot deveni jucatori de baza ai nationalei de seniori.
 
         Lotul de aur al campioanei universitare este urmatorul:  Ionuţ Iancu, Darius Makaria – portari; Demis Grigoraş, Ciprian Şandru, Adrian Rotaru,  Andrei Bejinariu, Ionuţ Nistor-Ioniţă, Bogdan Moisa, , Robert Militaru, Cosmin Capotă, Nicolae Ungureanu, Alexandru Budui, Mihail Huţa, Dumitru Tudorancea. Antrenor: Ion Mihăilă
 
foto: WUC Handball 2016

Leave a Reply

© 2023 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org