W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Baschet, International » NBA: Cleveland Cavaliers l-au concediat pe antrenorul David Blatt

NBA: Cleveland Cavaliers l-au concediat pe antrenorul David Blatt

BASKET-EURL-EA7 MILAN-MACCABI ELECTRA TEL AVIV Cleveland Cavaliers, echipa de baschet din NBA la care evolueaza celebrul jucator LeBron James, a renuntat la serviciile antrenorului principal, David Blatt.

Desi era liderul Conferintei de Est, cu 30 de victorii si 11 infrangeri, Cleveland l-a concediat pe antrenorul principal, acesta fiind inlocuit cu fostul secund, Tyronn Lue.

Sub comanda antrenorului american, Cleveland a jucat finala NBA 2015, fiind invinsa in 6 jocuri de Golden State Warriors.

Echipa are deja 11 infrangeri in acest sezon, un parcurs mult mai slab fata de cele doua forte din Vest, Golden state Warriors (39 de victorii si 4 infrangeri) si San Antonio Spurs (37-6).

David Blatt, in varsta de 56 de ani, a fost un antrenor de succes in Europa, fiind declarat cel mai bun antrenor al Euroligii in 2014, an in care a castigat acesta competitie cu formatia Maccabi Tel Aviv. Din postura de antrenor a castigat de 5 ori campionatul in Israel, o data s-a impus in campionatul Italiei cu Benetton Treviso (2006), avand cu aceasta echipa si un trofeu in FIBA Euro Challenge.

Singura formatie pe care a antrenat-o in NBA a fost Cleveland Cavaliers, primind postul in data de 20.06.2014. De mentionat ca la data numirii ca antrenor, Blatt  avea ca obiectiv formarea unei echipe omogene cu Andrew Wiggins si Anthony Bennet. Totusi, intoarcerea lui LeBron James a schimbat planurile echipei din Cleveland, Blatt ridicandu-se la asteptari, ducand aceasta formatie pana in finala NBA.

Foto: Getty Images

 

Etichete:, , , , ,

Leave a Reply

© 2023 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org