W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Editoriale, National » O nouă rubrică pe site: De vorbă cu juniorii campioni!

O nouă rubrică pe site: De vorbă cu juniorii campioni!

Radu-Adrian-Bejan-jurnalsportiv.ro_ De cele mai multe ori, sportivii au un drum anevoios până la marea performanță. Până a fi cunoscut, un sportiv începe de jos, de la nivel de mini și juniorat. Unii au performanțe imediate, alții au răbdare mulți ani până să poarte o medalie la gât..

Și totuși, a fi campion nu înseamnă neapărat acea medalie, care poate ține de mai mulți factori (mai ales la sporturile de echipă), ci înseamnă un spirit competitiv și o mentalitate de luptător indiferent de circumstanțe. Am convingerea că sportul “antreneaza” mentalitatea de invingator și pentru viața de zi cu zi, pentru o carieră în orice domeniu.

Începand cu această săptămână, pe site-ul jurnalsportiv.ro vor fi promovați juniori și junioare talentați și determinați în ceea ce fac și de ce nu, chiar campioni prin mentalitate lor. În fiecare săptămâna va fi prezentat câte un interviu (cel puțin), un sportiv exemplu prin felul său de a fi. Acest “exemplu” nu asigură și succesul juniorului sau junioarei pe viitor. Nu înseamnă că promovand un copil, acel copil va fi și un succes garantat în viață. Fără bun simț, muncă și sacrificii pe termen lung, un junior nu va deveni un campion total în mentalitate. Cred că doar antrenând zilnic (și prin sport) acea persoana va fi un exemplu pozitiv și pentru cei din jurul sau.

De ce această promovare?

Mereu am apreciat jocurile la nivel de juniori, poate mai mult decat cele de la seniori.  La acest nivel se poate vedea cu adevarat ambiția și caracterul sportivilor. Pentru ei, contează cel mai mult victoria, acesta este bonusul lor. Cu cât crești în vârstă, cu atât vin și pretențiile salariale, anumite facilități care le dorești, valoarea lotului, etc. Uneori, adultul poate pierde acea “foame” de învingător. E drept, se poate pierde încă de la juniorat, dar cu cât vârsta scade, cu atât ambiția și dorinta de reușită sunt mai involuntare, mai “crude”, parcă ar fi în sangele persoanei, cum se spune.

Stând mult printre juniori și discutând cu ei, sunt de parere că ar fi indicat să-i cunoască si cei pasionați de sport. Nu se știe niciodată câți dintre ei pot confirma în sport și la nivel de seniori.

Doresc să precizez că nu urmăresc să promovez pe cineva anume. Pentru ca un interviu să apară pe site, e nevoie de colaborarea copilului și a antrenorului (sau părintelui), dar și de caracterul juniorului sau junioarei. Sper, în timp, să pot completa o arie cât mai vastă de sporturi dar și de copii, pentru ca sunt foarte multe caractere pozitive, juniori talentati si determinati in ceea ce fac, indiferent de sport, oras, gen, credinta sau alte criterii.

Întrebările din interviuri depind și de performanțele copilului, de nivelul său de înțelegere și de experiența sa ca sportiv. Am să încerc să schimb dinamica interviului, de la copil la copil, pentru nu a se ajunge la niște întrebări și răspunsuri tipizate. Pe lângă discuțiile avute cu juniorii, am să prezint și câte un profil cu informații pentru a fi cunoscuți cât mai bine.

Avem atâtea talente în aceasta țară și cred că promovarea juniorilor poate fi un imbold atât pentru ei, cât și pentru cei din jur. Chiar e păcat să nu ne promovăm valorile…

 

Etichete:, ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org