W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National, Reportaje » Roland Thalmaier: “Suntem foarte uniti la echipa nationala, suntem ca o familie”

Roland Thalmaier: “Suntem foarte uniti la echipa nationala, suntem ca o familie”

Ronald Thalmaier Dupa ce a castigat turneul preliminar de la Chiajna, disputat in urma cu o saptamana, reprezentativa nationala a Romaniei Under 18 de handbal masculin s-a calificat la Campionatului European, turneul final avand loc in acest an in Polonia. Cu acest prilej, jurnalsportiv.ro va prezinta un interviu cu extrema dreapta de la nationala Romaniei, Roland Thalmaier:

Jurnalsportiv.ro: – Cum ti s-au parut jocurile de la acest turneu preliminar de la Chiajna?

Roland Thalmaier: – Au fost jocuri destul de bune, avand in vedere adversarii nostri. Ne-am facut toti datoria, am indeplinit fiecare sarcina care ni s-a oferit si sunt fericit ca ne-am calificat la turneu final din Polonia.

Jurnalsportiv.ro:  – Nu au fost si emotii in partida cu Turcia, tinand cont ca singura varianta a fost victoria? La ce capitol crezi ca ati fost superiori la aceasta partida?

Roland Thalmaier: – Am avut niste emotii chiar la inceput, primele 2 minute, dupa care mi-am dat seama de ce este nevoie si de ce ar trebui sa fac ca sa putem castiga acel joc. Sincer, am fost superiori atat in aparare cat si in atac, am avut portari deosebiti care au inchis poarta cand aveam nevoie.

Jurnalsportiv.ro: – Iti mai amintesti prima convocare la nationala?

Roland Thalmaier: – Prima convocare a fost acuma 2 ani prin Decembrie. Ne-au sunat intr-o zi de duminica cei de la club si ne-au spus sa ne facem bagajele, sa fim la Bucuresti luni dimineata. M-am simtit bucuros si nu prea imi venea sa cred ca voi reprezenta Romania.

Jurnalsportiv.ro: – Ne poti spune un anumit moment frumos din jocurile pe care le-ai avut pana acum la echipa nationala?

Roland Thalmaier: – Sincer, am avut multe momente frumoase jucand pentru echipa nationala. Cel mai frumos moment a fost cand am batut pe CSS Fagaras Divizia! Dat find faptul ca nici-o generatie timp de 7 ani nu a batut aceasta echipa, a fost un moment nemaipomenit pentru mine, cat si pentru echipa.

Jurnalsportiv.ro: – Care crezi ca este punctul forte al echipei nationale?

Roland Thalmaier: – Suntem foarte uniti la echipa nationala, suntem ca o familie. Cu totii ne dorim sa castigam fiecare meci si sa ajungem cat mai sus. Suntem foarte ambitiosi.

Jurnalsportiv.ro: – Cum de ai inceput sa practici acest sport?

Roland Thalmaier: – Pai am inceput sa practic acest sport pentru ca imi placea sa joc la ora de educatie fizica. M-a vazut domnul profesor de educatie fizica si a vorbit cu antrenorul de la handbal, Parvu Mircea, si m-a luat acolo. Din acel moment m-am indragostit de acest sport.

Jurnalsportiv.ro: – In afara de extrema dreapta, ai incercat si alte posturi pana acum?

Roland Thalmaier: – Am incercat si inca joc si inter dreapta, dar imi place mai mult extrema. Consider ca extremele sunt mai speciale prin executiile realizate.

Jurnalsportiv.ro: – Handbalul a fost primul tau sport, sau ai incercat si alte sporturi?

Roland Thalmaier: – Nu a fost primul meu sport, primul sport a fost inotul in clasa 1, dupa care a urmat fotbalul din clasa 2 pana in clasa 5, apoi 3 luni de atletism si dupa aceea handbalul.

Jurnalsportiv.ro: – Ai incercat si sporturi individuale si de echipa. Te simti mai bine la handbal pentru ca este si sport de echipa?

Roland Thalmaier:  – Nu imi placeau sporturile individuale, nu ma incuraja nimeni, trebuia sa fac singur antrenamente uneori, nu aveam cu cine sa mai schimb o vorba, nu puteam vorbii ca si la sporturile de echipa, acolo unde e mai multa comunicare intre sportivi.

Jurnalsportiv.ro: – Si o ultima intrebare. Din experienta ta de pana acum la nivel de juniorat, crezi ca merita sa faci sacrificii pentru acest sport?

Roland Thalmaier: – Da! Fac acest sport de performanta de 6 ani si consider ca merita sa faci sacrificii pentru handbal.

 

Jurnalsportiv.ro va prezenta saptamana viitoare si alte interviuri cu jucatorii echipei nationale de handbal masculin Under 18.

 

Etichete:, , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org