W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, International » Semifinalele Campionatul European de handbal masculin: Franta-Spania, Danemarca-Croatia

Semifinalele Campionatul European de handbal masculin: Franta-Spania, Danemarca-Croatia

semifinalele campionatului european de handbal masculin  Astazi au loc semifinalele Campionatului European de handbal masculin, Spania-Franta si Danemarca-Croatia, confruntanduse pentru un loc in marea finala.

Franta si Spania se intalnesc in prima semifinala, un duel intre campioana olimpica si campioana mondiala. Ambele echipe au pierdut cate un meci la acest Campionat European, Spania in fata Danemarcei, iar Franta, in fata Suediei, in ultima etapa din Grupa Principala 2, cand era deja calificata de pe primul loc in grupa. Desi Franta si Spania au 4, respectiv 5 prezente in semifinalele Campioantului European, aceasta este prima intalnire intre cele doua formatii in aceasta faza a competitiei.Cele doua echipe au disputat o finala, in 2006, cand Franta a devenit pentru prima oara campioana europeana, dupa ce a invins Spania cu 31-23. Spania, desi a disputat 3 finale, 1996,1998 si 2006 nu are niciun titlu in palmares de campioana europeana. Ultima intalnire intre cele doua formatii a avut loc la Jocurile Olimpice de la Londra, cand Franta a castigat la limita, in sferturi, cu 23-22.

In ultimul joc al serii, Danemarca, singura echipa care a bifat doar victorii in acest Campionat European, intalneste omogena echipa a Croatiei. Este un duel al echipelor cu experienta in aceasta faza a competitiei, atat Croatia cat si Danemarca avand cate 7 prezente bifate in semifinalele Campionatului European. Danemarca este campioana europeana in exercitiu, aceasta reusind sa castige titlul acum 2 ani in Serbia. De asemenea, tara organizatoare a acestei editii, mai are  un trofeu de campionat european bifat, in 2008 ,disputat in Norvegia. Adversara de astazi Croatia, este si ea o forta in handbalul masculin, cu medalii de bronz obtinute la Olimpiada, Campionatul Mondial si Campionatul European. Asadar, se anunta un joc disputat, cu un usor avantaj de partea gazdelor datorita sustinerii a 14.000 de suporteri asteptati la aceasta intalnire.

Franta – Spania   ora 19.30, in direct pe TVR 2

Danemarca – Croatia   ora 22.00, in direct pe TVR 2

 

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org