W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, International, National » Suntem in grafic pentru semifinale: Romania-Cehia 30-28 (17-14)

Suntem in grafic pentru semifinale: Romania-Cehia 30-28 (17-14)

romania-handbal-feminin-ce-2016 Desi pornea cu sansa a doua, Cehia a dat o replica puternica Romaniei in penultima etapa din Grupa Principala a Campionatului European de handbal feminin, meciul fiind decis in ultimul minut de joc.

Fetele noastre au condus pe toata durata primei reprize, dar Cehia s-a dovedit a fi un adversar extrem de incomod. Cu un joc rapid, cehoaicele au marcat 14 goluri in prima parte, Paula Ungureanu avand un procentaj de doar 21 la suta (4 interventii din 19 aruncari). In ofensiva, Romania a contat din nou pe Cristina Neagu, care a destabilizat in dese randul apararea adversa, jucand in dese randuri si cu pivotul. Tot in prima parte a jocului, au mai iesit in evidenta si Madalina Zamfirescu si Melinda Geiger, iar Cristina Laslo a marcat primul gol pentru nationala mare intr-un meci oficial.

In repriza secunda, lucrurile s-au complicat serios, cehoaicele reusind egalarea in minutul 42, 20-20. Atacul nu a mai functionat ca in prima parte a jocului, apararea cehoaicelor determinand multe greseli in tabara noastra. La jumatatea reprizei secunde, Denisa Dedu (intrata in poarta din minutul 31), a avut cateva parade de exceptie, iar pe fondul unor actiuni mai hotarate in ofensiva  Romania se distanteaza la 3 goluri in minutul 53, 26-23. Elimnarile de doua minute au incurcat apararea noastra, iar Cehia s-a apropiat la doar un gol in ultimul minut de joc. Cuplul de arbitri a acordat doua eliminari in tabara adversa, iar Crina Pintea reuseste golul 30, dupa inca o pasa decisiva a Cristinei Neagu.

A fost o victorie greu obtinuta, dar obligatorie pentru a ramane in cursa pentru calificarea in semifinale. Schimbarile in ofensiva din repriza secunda (Madalina Zamfirescu, Aneta Udristoiu si Cristina Zamfir) au contat decisiv in deznodamantul final, Romania demonstrand ca poate avea si alte solutii in atac.

Cristina Neagu a terminat si aceasta partida cu 10 goluri marcate, iar Iveta Luzumova a fost cea mai buna marcatoare a Cehiei, cu 7 reusite.

Romania: Paula Ungureanu, Denisa Dedu – Aneta Udristioiu (2), Gabriella Szucs, Melinda Geiger (2), Crina Pintea (6), Eliza Buceschi, Cristina Neagu (10), Elena Florica, Cristina Laslo (1), Ana Maria Iuganu (1), Cristina Zamfir (2), Oana Manea (2), Maria Zamfirescu (3), Florina Chintoan, Laura Chiper (1). Antrenori: Ambros Martin si Costica Buceschi.

 Foto: captura TVR 2

 

Etichete:, , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2022 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org