W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Bacau, De vorba cu juniorii, Handbal, Locale, National, Reportaje » De vorbă cu Alina Brăescu: “Am avut experiențe foarte frumoase datorită handbalului”

De vorbă cu Alina Brăescu: “Am avut experiențe foarte frumoase datorită handbalului”

alina braescu  Clubul OK Sport Onești nu are echipă înscrisă la categoria de vârstă destinată junioarelor 2. În schimb, 5 jucătoare aflate în primul an la junioare 2 sunt împrumutate la echipa CSS Târgu Neamț. Continuăm seria interviurilor la juniori cu Alina Brăescu, jucătoare ce evoluează atât pe postul de inter dreapta, cât și pe cel de extremă dreapta.

Nume, prenume: Brăescu Alina

Data nașterii: 19.01.1999

Echipele și cluburile la care a evoluat: CS Ok Sport Onești (minihandbal, junioare 4, junioare 3); In prezent imprumutata la formatia CSS Targu Neamt.

Posturi: Inter dreapta și extremă dreapta;

Cele mai bune performanțe: Turneu Final ONSS cu echipa Școlii Gimnaziale Nr. 1 Onești 2014, Turneu Final C.N. Minihandbal locul , Turnee semifinale C.N. junioare 4, Turneu Final Timișoara C.N. juniori 4, Turneu semifinal junioare 3.

Antrenori: Corneliu Sburlan, Mihai Titianu, Adrian Sava, Laura Roșu.

Clasele I-VIII: Școala Generala Nr. 1 Onești

În prezent elevă la Colegiul Național “Grigore Moisil”Onesti, clasa a-IX-a.

Media examenelor la “Capacitate”: 9.30

Media de admitere la Liceu 9,43.

 

Jurnalsportiv: – Alina, până în acest sezon ai evoluat la CS OK Sport Onești. Din acest sezon, împreună cu 4 colege, evoluați la formația din Târgu Neamț la handbal junioare 2. Spune-mi cateva cuvinte despre noua voastră experiență.

Alina Brăescu: – Pot spune că este o provocare. Am acceptat să iau parte la această experiență pentru că este bine să inveți lucruri noi și să cunoști alte persoane. Încetul cu încetul ne adaptăm, încercăm să ne unim. Ne ințelegem bine cu fetele și în teren și in afară.

Jurnalsportiv: – Această decizie pe care ați luat-o a fost și pentru a nu sta un an fără jocuri oficiale?

Alina Brăescu: – Da, la anul vom face echipă de junioare 2 la Onești. Din cauză că suntem puține, am acceptat să jucăm la o altă echipă, să nu stăm un an fără handbal.

Jurnalsportiv: – Reușești să combini foarte bine handbalul cu școala. E și o provocare ținând cont că ești în primul an de liceu?

Alina Brăescu: – Este o mare provocare. Schimbarea este foarte mare, e mult mai greu la liceu decât m-am așteptat. Trebuie să-mi împart timpul și să-l utilizez la maxim, să pot avea timp și de teme, de antrenamente și de colegi. Momentan este bine.

Jurnalsportiv: – Când plecați la Târgu Neamț înainte de un turneu din cadruln Campionatului Național?

Alina Brăescu: – Plecăm de joi pe la ora 4 și dormim la Târgu Neamt, iar ziua următoare mergem la turneu.

Jurnalsportiv: – Nu poate fi o problemă la omogenitatea echipei?

Alina Brăescu: – Privind omogenizarea e mai complicat, pentru că asta cere multe antrenamente împreună, să ne cunoaștem mai bine. Dar fetele sunt muncitoare, luptătoare și învață repede, ca noi de altfel. Cred că putem face treabă bună. Acceptăm între noi sfaturi și încercăm să iasă totul bine, să arătăm că am venit să câștigăm, nu să lipsim degeaba de la școală.

Jurnalsportiv: – Cum ai început să practici handbalul? Ai mai practicat și alte sporturi înainte?

Alina Brăescu: – Toată povestea a început de la domnul Sburlan, dumnealui ne-a luat, ne-a crescut și ne-a pus mingea în mână. Ne-a învățat absolut tot și îi mulțmuesc din suflet pentru asta. În clasa a treia am facut un semestru handbal, numai că în paralel făceam și dans. Am făcut vreo 3 stiluri de dans, dar m-am lăsat de toate pentru că nu eram eu prea încantată. Am renunțat și la handbal și la dans, după care, în clasa a-IV-a, am zis să mă reapuc de handbal. Când m-am intors, s-a format echipa, eram mai multe fete și mergea totul bine. Nu am mai putut să mă las, m-am îndrăgostit de sportul acesta și e mare pacat să te lași după atâta muncă. Am sacrificat și timp, dar până la urmă a ieșit bine, nu m-a încurcat cu nimic având în vedere că am intrat la liceu unde am vrut.

Jurnalsportiv: – Cum definești tu handbalul? Consideri că sunt caracteristici ale acestui sport care te ajută și în viață?

Alina Brăescu: – Da! Am învățat ce este respectul și punctualitatea. Am văzut multe lucruri, am călătorit și am cunoscut persoane noi. Am avut experiențe foarte frumoase datorita handbalului. Sportul m-a învățat să nu fiu timidă, cum eram la început, să lupt pentru ceea ce trebuie și să am mai mult tupeu. Când o să fiu mare și o să am un copil, o să-l dau clar la un sport, nu contează care anume, dar să fie un sport pentru că te educă.

Jurnalsportiv: – Voi, la junioare 3, nu ați fost o echipă remarcată pentru talia voastră, în schimb, ați compensat prin alte aspecte. Care crezi că erau caracteristicile voastre în joc?

Alina Brăescu: – Nu ne speriam când intram în meci și vedeam fetele mai mari, mai masive, pentru că știam ce putem noi. Cred că am învățat să acționăm ca o echipă, toate fetele ca una singură. Am fost luptătoare și cred că prin asta ne-am remarcat cel mai mult.

Jurnalsportiv: – Spiritul de a lupta este și înnăscut sau se învață și la antrenamente?

Alina Brăescu: – Așa și așa. Cred că noi ne-am născut cu asta. Trebuie să aibă toata lumea această trăsătură, să lupte pentru ceea ce își dorește, să aibă curaj. Dacă ești mai rușinos, nu reușești mai nimic. Și la antrenamente suntem determinate datorită persoanelor din clubul nostru, am încercat să dăm tot și pentru noi și pentru ei.

Jurnalsportiv: – Ați jucat cu mai multe echipe? Ce formații ti-au plăcut ca joc?

Alina Brăescu: Apreciez mai multe echipe, a Coronei Brașov, a Ploieștiului și a Târgu-Mureșului. Am fost foarte uimită și cât de mult au crescut fetele de la Tulcea, cu care ne întâlnim de când suntem mici. Au evoluat foarte mult și chiar mă bucur pentru ele, asta își doresc. Aceste echipe au joc diferit, fiecare se remarcă prin ceva aparte.

Jurnalsportiv: – Să continuăm cu câteva întrebări despre tine. Cum te ințelegi cu colegele tale de echipă care sunt la același liceu cu tine?

Alina Brăescu: – Îmi fac programul să am timp și de prieteni. Cea care m-a sfătuit să vin la handbal a fost Rebecca (Gherasim) și cu ea sunt în clasă, deja e al nouălea an când învățăm împreună. Mai am o colegă în liceu (Bianca Cuptor). Avem aceeași relație, mă înțeleg la fel de bine cu fetele și pe teren și în afara antrenamentelor.

Jurnalsportiv: Cum îți petreci timp liber?

Alina Brăescu: – Îmi place să ies cu prietenii, așa mă descarc de energiile negative din jur. Mai merg la un film, ascult muzică și uneori am timp să mai citesc și câte o carte.

Jurnalsportiv: – Părinții te susțin cu handbalul?

Alina Brăescu: – Da, de când sunt mică mă sprijină și vin la meciuri. Când eram în clasa a-IV-a, la Cupa Onești, și nu știam cu ce se mănâncă handbalul, tata mi-a spus: “Alina, dar tu nu știi cum e handbalul de fapt, esti prea mică să realizezi. Handbalul este sport de contact, este dur și te lovesti”. I-am spus că nu-mi pasă, că îmi place prea mult ceea ce fac. Am continuat și a fost mereu alături de mine. Niciodată nu mi-a spus să nu mă duc la antrenamente. Acum realizez că m-am adaptat și îmi place foarte mult oricât de dur ar fi acest sport. Nu am cum să mă las oricât de mare ar fi riscul.

Jurnalsportiv: – Ai terminat cu medie mare în “generală” și te-ai descurcat foarte bine și la examenul de capacitate. Cum ai reușit? Ai învățat foarte mult acasă, ai făcut pregătire?

Alina Brăescu: – Nu, nu am făcut nicio pregătire la absolut nicio materie. Am avut noroc de tatăl meu, care m-a ajutat când întâmpinam dificultăți. Mai intrebam profesorii și eram atentă în clasă. Când am început clasa a-VIII-a eram foarte speriată, mi-am dat seama cât de important este acest prim examen al vieții mele. Au mai fost seri când am plâns că nu-mi ieșea un exercițiu și nu mă lăsam până nu-mi ieșea. În ultimele doua zile, ne-au spus profesorii să nu venim cu frică, pentru că de emoții o sa uităm totul. De obicei, pe mine mă ajută foarte mult aceste discursuri și am început să cred ca am tot ce îmi trebuie să mă descurc.

Jurnalsportiv: – Tratezi școala foarte serios. Te vezi făcând sport mulți ani de acum încolo?

Alina Brăescu: – De sport oricum nu o să mă las. Handbalul o să-l iubesc mereu, dar nu știu dacă o să-l practic la nivel foarte înalt, de performanță. Momentan nu îmi doresc să devin handbalistă, dar iubesc prea mult sportul, deja face parte din viața mea și nu pot să mă las. Nu o sa fiu niciodată statică și nu înțeleg cum unii pot fi așa. Oricât de mare aș fi nu o să mă las, poate nu va fi handbal mereu, dar tot voi face un sport. Așa am fost educată și așa o să rămân.

Jurnalsportiv: – La final, poți să le mulțumești persoanelor care te-au incurajat pentru acest sport…

Alina Brăescu: – În primul rand, le mulțumesc părinților pentru că fără ei nu puteam să fac absolut nimic. În al doilea rând, domnului profesor Sburlan, pentru că dumnealui m-a educat prin acest sport. Dacă nu era dumnealui, nu mă apucam niciodată și nu înțelegeam așa de bine sportul. Apoi, părintțlor colegelor și persoanelor de la club care ne-au dat sfaturi și ne-au ajutat să fim mai bune. Consider că am tot ce-mi trebuie la acest club și prieteni și susținători. Îi mulțumesc doamnei Laura Roșu pentru că a fost alături de noi și la bine și la greu, încurajându-ne. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc și fetelor de la echipă. Dacă nu eram așa bine crescute, să ne înțelegem bine ș în afara handbalului, nu ne ieșea nimic.

Jurnalsportiv: – Mulțumesc Alina și mult succes cu școala și cu sportul.

Alina Brăescu: – Multumesc și eu!

Foto: C.S. OK Sport Onești

 

Etichete:, , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org