W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National, Reportaje » Din seria poveștilor sportive – IULIANA GEANĂ ABBARA

Din seria poveștilor sportive – IULIANA GEANĂ ABBARA

12442864_1067077256648892_69978795_n             Astăzi vă prezentăm povestea sportivă a jucătoarei de handbal Iuliana Geană Abbara, ce evoluează pe postul de  coordonator de joc. Este născută în 1 ianuarie 1985, la Bucuresti. Din anul 2015 este căsătorită cu Adel Abbara, alături de care are un copilaș minunat – David Nicholas, un copil dorit din tot sufletul, asa cum ne mărturisește Iuliana, el fiind bucuria și lumina casei.
 
            Iuliana a început handbalul la CSS 2 București, unde a evoluat întreaga perioadă a junioratului. Începând cu anul 2004, a evoluat pentru Remin Deva, acel an reprezentând debutul în Liga Națională și într-o Cupă Europeană. În sezonul 2005-2006 a jucat la HCM Roman, alături de care a terminat sezonul pe locul 5, calificându-se în Cupele Europene. Din 2006 până în anul 2009 a fost legitimată la Rapid București, ulterior transferându-se  la CSM București, până în 2013. În sezonul 2013-2014 a evoluat la CSM Ploiești,continuând în 2014-2015 la Știința București. În prezent este liberă de contract, momentan dedicându-se vieții de familie.
 
           Palmares:
* 2010 – medalia de bronz Liga Națională – CSM București
 
            1. Cum ai făcut primii pași în lumea handbalului (unde, cu cine)? Care au fost principalii tăi susținători și când te-ai apucat de acest sport ?
            Ca orice copil și viitor sportiv am început să joc handbal în școala generală, cu doamna Rontescu Cati. Cea care m-a învățat foarte multe și m-a îndrumat către performanță a fost doamna Popa Dorina de la CSS 2 București. Dumneaei a fost pentru mine ca o a doua mamă și îi mulțumesc pentru tot!
 
            2. Ce te-a determinat să alegi handbalul și care a fost momentul în care ai știut că asta vrei să faci, la modul profesionist?
             Îmi plac toate sporturile…eh, dar când am atins mingea de handbal am simțit că s-a lipit de mâna mea mai tare decât clisterul.  Atunci am simțit că handbalul îmi place cel mai mult! O dată cu terminarea junioratului am simțit că pot juca la un nivel înalt și mi-am dorit să ajung la o echipă din Liga Națională! Așa s-a și întâmplat……
 12736420_1066515933371691_729486065_n
            3. Oamenii importanti ce și-au lăsat amprenta asupra carierei tale.
             În primul rând doamna Dorina Popa a fost persoana care m-a învățat foarte multe și m-a îndrumat către performanță. Dânsa a luptat alături de mine să ajung la o echipă din ligă, m-a ajutat foarte mult la momentul respectiv! Apoi, domnul Vasile Mărgulescu și Alina Dobrin…chiar și-au pus o aprentă uriașă asupra carierei mele de handbalistă!
 
            4 Care au fost, sunt sportivii tăi preferați? Există un jucător sau jucătoare care să aibă calități sau tehnică pe care ți-ai fi dorit și tu să le ai?
            Mi-ar fi plăcut să am talentul Cristinei Neagu…dar fiecare sportiv cu ce l-a înzestrat Dumnezeu. Eu sunt mulțumită că am putut să fac parte din această lume minunată a handbalului de performanță, că am jucat alături de mari valori ale handbalului românesc și mondial, ca Alina Dobrin sau Cristina Vărzaru. Alături de acestea le admir și pe Oana Manea și Aurelia Brădeanu..
 
            5 Cum a fost trecerea de la junioare la senioare? Știm cu toții că sunt multe probleme în ceea ce privește acest lucru, și multe sportive talentate se pierd în acele momente.
            Așa este, cred că pentru orice sportiv este grea trecerea de la juniorat la seniorat…si pentru mine a fost! Dar asta n-a însemnat că am simțit vreodată că trebuie să mă retrag, din contră, mai greu mi-a fost când n-am jucat!
 
            6 Care au fost cele mai frumoase momente ale carierei, de până acum? Dar cele mai grele momente? Au fost momente când ai vrut să renunți?
             Cele mai frumoase momente au fost în anul 2010, când am cucerit medalia de bronz cu echipa CSM București. Tot în același an, am fost declarată cel mai bun sportiv al clubului! Iar ca un spirit de glumă, cele mai grele momente au fost cantonamentele.  
 12746349_1066510830038868_1945037626_n
            7 Cum reușești să depașești momentele grele, după înfrângeri? Și ce-ți place să faci după victorii?
            În ambele situații îmi place să stau cu familia, lângă ei mă încarc pozitiv!
 
            8 Cum ai reușit să găsești forța de a reveni după accidentări? Care crezi că e principala cauză a numărului mare de accidentări la sportivii români, încă de la vârste fragede?
            Nu știu ce să zic…unii spun că lipsa pregătirii fizice ar fi de vină… Eu m-am accidentat prima dată în anul 2011, am simțit că am cedat din cauza oboselii. Acum depinde de mai multe…. Ei, la a doua sau a treia operație nici nu știu cum de am ajuns iar la cuțit…dar a trebuit să le fac! Am revenit mereu, pentru că ambiția și dorința de joc au fost mai mari!
 
            9 Care au fost cele mai importante echipe la care ai evoluat? Și unde te-ai simțit cel mai bine?
            De-a lungul timpului am evoluat la Remin Deva, Roman, Rapid, CSM Bucuresti, CSM Ploiești și Știința București. La Rapid și CSM București m-am simtit cel mai bine.
 1010481_688287277861227_2054977193_n
            10 Ce te motivează cel mai mult în evoluțiile tale? Ai vreun ‘ritual’ înainte de meci, care consideri că te ajută la concentrare? Și ce te descurajează?
            Mă motivează foarte mult mama şi soțul. Numai când îi văd în tribună..am poftă mai mare de joc! Dar de acum talismanul meu e băiatul meu! Îmi doresc să mă reapuc de handbal și el va fi motivația mea cea mai mare!
 
            11 Când a fost primul meci jucat la echipa națională? Ne poți descrie ce ai simțit atunci? Ce înseamnă echipa națională pentru tine?
            Din păcate, am fost convocată doar o singură data la lotul național în anul 2004, au fost emoții mari și unice!
 
            12 Te-ai gândit, ca idee, ce vei vrea să faci după ce activitatea ta sportivă se va încheia? Ești tentată să îmbrățișezi cariera de antrenor?
            E greu să mă gândesc la asta inca mai vreau sa joc handbal..dupa ce va fi..vom vedea!!
 
            13 În opinia ta, care sunt principalele probleme cu care se confruntă handbalul românesc? De ce crezi că ar fi nevoie ca să revină pe podiumurile europene și mondiale?
            De multă încredere, de încurajare și înțelegere!
 
            14 Să încercăm să cunoaștem și omul din spatele sportivului. Cum ai descrie omul Iuliana Geană? Care ar fi principalele calități, dar și defecte?
            Omul din mine este cel mai bun, călduros, iubitor și înțelegător! Defectul meu este naivitatea!
12713934_1066510226705595_1404583659_n 
            15 Care sunt pasiunile tale, ce te relaxează, locuri preferate ?
            Acum am descoperit pescuitul ca un hobby, acolo mă relaxez foarte mult! Dar pentru mine foarte important e să am familia aproape, lângă ei mă relaxez oricând și oriunde! De asemenea, mă relaxează întâlnirile cu prietenii apropiați, în special cu Oana Manea,  o persoană deosebita pentru familia noastră, un om cu suflet mare!
           
            Daca vrei să ne mai împărtășești orice altceva ce ți se pare important în această poveste a vieții tale sportive…..
            În încheiere vreau să-ti mulțumesc că mi-ai oferit șansa să răspund la aceste întrebări!
            Numai bine iubitorilor handbalului!
 
Foto: Stiința București, Sabin Malisevschi, arhivă personală Iuliana Geană
 
 

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org