W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Alte sporturi, International » S-a doborat din nou recordul mondial la proba de sarituri cu schiurile! Noul performer e norvegianul Anders Fannemel

S-a doborat din nou recordul mondial la proba de sarituri cu schiurile! Noul performer e norvegianul Anders Fannemel

anders fannemel Daca pe 14 februarie 2015, slovenul Peter Prevc reusea pentru prima data un zbor de 250 de metri, ziua urmatoare s-a asistat la un nou record mondial reusit de norvegianul Anders Fannemel.

Duminica s-a desfasurat o noua etapa de Cupa Mondiala la proba sarituri cu schiurile, tot pe trambulina din Vikersund. In calificari pentru concursul de duminica, Dimitry Vassiliev a reusit cel mai lung zbor din lume la aceasta proba, 254 de metri. Din nefericire, rusul a cazut la aterizare si rezultatul nu a fost omologat de oficiali.

A urmat apoi proba de duminica seara, in care s-a realizat un nou record mondial, de aceasta data validat de oficiali. Norvegianul Andres Fannemel, care a terminat pe pozitia secunda in concursul de sambata, a realziat in prima mansa un nou record mondial, cu un zbor de 251.5 de metri. A fost pe departe cel mai lung zbor si cel mai bun punctaj din prima mansa, insa norvegianul nu avea sa castige si etapa, datorita unui zbor de doar 202 de metri in mansa secunda.

Fannemel avea sa termine etapa pe locul secund, cu un total de 394 de puncte, fiind intrecut de germanul Severin Freund, care a avut cele mai constante zboruri in aceasta etapa, 237.5 de metri in prima mansa si 245 de metri in mansa secunda si un total de 436.7 de puncte. Podiumul a fost completat de un alt norvegian, Andre Johann Forfang, acesta terminand pe locul 3, cu 374.6 puncte.

Slovenul Peter Prevc conduce in clasamentul provizoriu, cu 1265 de puncte, fiind urmat de austriacul Sefan Kraft (1208) si germanul Severin Freund (1163).

Sursa foto: Tadeusz Mieczynski, skijumping.pl

 

Etichete:, , , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2023 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org