W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » De vorba cu juniorii, Handbal, National, Reportaje » De vorbă cu junioarele campioane: Bianca Maria Bazaliu – “Pentru mine, sacrificiile făcute nu mai contează atunci când ai rezultate”

De vorbă cu junioarele campioane: Bianca Maria Bazaliu – “Pentru mine, sacrificiile făcute nu mai contează atunci când ai rezultate”

Bianca Bazaliu Continuăm seria interviurilor cu junioarele noastre campioane mondiale, cu interul stâng al naționalei, Bianca Maria Bazaliu. Jucătoarea din Slatina este considerată un inter stânga extrem de valoros la aceasta categorie de vârstă (17-18 ani), cu un braț de aruncare greu de egalat, fiind aleasă și în echipa Campionatului Mondial de handbal junioare. Bianca a oferit un interviu pentru site-ul nostru, cu răspunsuri directe dar foarte explicite.

Jurnalsportiv.ro: – Felicitări pentru aurul obținut la Campionatul Mondial de handbal junioare! Ați demonstrat tărie de caracter în întreg turneul. Stiu ca ai avut o accidentare la gleznă înaintea acestui Turneu Final.

Bianca Bazaliu: – Mulțumesc frumos! A fost un turneu în care ne-am mobilizat la fiecare meci, din ce in ce mai mult. Am avut o accidentare la gleznă, dar s-a reușit recuperarea până să plecăm în Macedonia”.

Jurnalsportiv.ro: – Anul trecut, deși aveai o accidentare, ai forțat și ai pierdut Campionatul European. Te gândeai ca e posibil să se întâmple același lucru și anul acesta?

Bianca Bazaliu: – Da, mi-a fost foarte teamă că se poate întâmpla același lucru, dar emoțiile au dispărut pentru că am fost recuperată la timp.

Jurnalsportiv.ro: – A fost un turneu de excepție și pentru echipă și pentru tine. Cum ai reușit să-ți intrii “în mână” și care a fost momentul în care ați simțit că puteți merge până la capăt?

Bianca Bazaliu: – Totul a venit de la sine, ne-am mobilizat și ne-a ieșit jocul. De când am plecat din România, am plecat cu gândul să luăm medalie, dar când am văzut că totul merge din ce in ce mai bine și am câștigat și semifinala cu Muntenegru, ne-am spus: “De ce să nu luăm totul”?

Jurnalsportiv.ro: – Cum se “metamorfozează” în meciuri Bianca Bazaliu? Pentru că este mare diferență, cum te comporți în afara terenului și cum esti în teren?

Bianca Bazaliu: – Da, este o mare diferență. În teren este altceva, o luptă între noi și adversarele. Cum am mai spus, totul vine de la sine, nu e o pregătire specială.

Jurnalsportiv.ro: – Ținând cont că echipa națională întruneste jucătoare de la multe cluburi, trebuie să fie o armonie între voi.

Bianca Bazaliu: – Suntem un colectiv foarte unit și ne ajutăm și la bine și la rău. Scopul nostru este performanța.

Jurnalsportiv.ro: – Și staff-ul tehnic a avut un rol foarte important pentru această mare reușită. Înseamnă că v-ați înțeles bine, a fost o muncă din partea tuturor.

Bianca Bazaliu: – Da, staff-ul tehnic a fost alături de noi și ne-a încurajat atât la antrenamente, cât și în meciuri. Când aveam nevoie de ceva, imediat spuneam și ne ajutau. A fost o atmosferă foarte plăcuta. Nu au fost tensiuni. Când era vorba de meciuri, era vorba de meciuri, când aveam liber, aveam liber. Seara după meciuri, stăteam toate fetele împreună și vorbeam între noi.

Jurnalsportiv.ro: – Cum a început “drumul” tău către acest sport?

Bianca Bazaliu: – A fost o selecție la școală și a venit domnul Kozma să selecteze jucătoare.

Jurnalsportiv.ro: – Dacă tot ai menționat de domnul profesor Kozma, știu că a fost alături de tine în momentele mai dificile. Cât de mult contează pentru tine ca profesor, ca persoană și ca mentor?

Bianca Bazaliu: – Contează foarte mult pentru mine. M-a ajutat înca de mică și este mereu alături de mine. Este un om extraordinar.

Jurnalsportiv.ro: – În această perioadă s-a vorbit foarte mult de Bianca Bazaliu. Ți s-a părut sufocant, pe alocuri, această atenție?

Bianca Bazaliu: – Nu a fost sufocant, a fost bine după acest rezultat.

Jurnalsportiv.ro: – Forța ta de aruncare a fost comparată cu  forța lui Carmen Amariei. A compara e una, dar nu vine automat. Sunt convins că a fost o muncă pe termen lung, cu multe sacrificii.

Bianca Bazaliu: – Da, a fost foarte multă muncă și este în continuare. Pentru mine, sacrificiile făcute nu mai contează atunci când ai rezultate. 

Jurnalsportiv.ro: – Cred că pe departe, cel mai greu moment pentru tine a fost accidentarea de anul trecut la genunchi. De la cine ai considerat că a venit ajutorul?

Bianca Bazaliu: – Important a fost domnul profesor, apoi familia și prietenii care au fost alături de mine. Au venit foarte multe persoane la mine la spital sau m-au sunat. Am primit și vizite când am ajuns acasă.

Jurnalsportiv.ro: – A fost și o motivare în plus faptul că n-ai putut evolua la Campionatul European?

Bianca Bazaliu: – Da, m-a motivat acest lucru și mai mult.

Jurnalsportiv.ro: – Spune-ne, te rog,  mai multe despre persoana Bianca Bazaliu?

Bianca Bazaliu:- Sunt o persoana cuminte și foarte sociabilă și care se consumă foarte mult.

Jurnalsportiv.ro: – În afară de handbal și școală, mai ai timp liber și pentru alte lucruri?

Bianca Bazaliu: – Nu prea mai am timp liber. Programul meu este ocupat cu antrenament, școală, odihnă, o oră-două, antrenament și apoi acasă.

Jurnalsportiv.ro: – Acum, la finalul interviului, poți să le mulțumești persoanelor care au fost alături de tine.

Bianca Bazaliu: – Vreau să mulțumesc părinților, antrenorilor și tututor care ne-au susținut și ne susțin în continuare.

 

Sursa foto: www.wch-mkd2014

Luni, 11 august, jurnalsportiv.ro continua seria interviurilor cu Dana Abed Kader.

 

Etichete:, , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org