W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Editoriale, International » Gianluigi Buffon s-a comportat ca un bărbat adevărat după înfrângerea Italiei: A plâns!

Gianluigi Buffon s-a comportat ca un bărbat adevărat după înfrângerea Italiei: A plâns!

Gianluigi Buffon Italia a părăsit Campionatul European de fotbal, după ce a pierdut la loviturile de departajare meciul din sferturile de finală cu Germania. Căpitanul  Gianluigi Buffon nu a mai rezistat la final, părăsind terenul în lacrimi.

Se spune că un bărbat adevărat nu se consumă, nu se pierde cu firea, un bărbat adevărat nu plânge. Nimic mai fals!

Indiferent că ești bărbat sau femeie, toți avem trăiri emoționale, chiar dacă sunt la intensități diferite de la om la om, dar le avem. Poate de asta suntem așa frumoși pentru că suntem diferiți. Oricât de mult am încerca să mascăm, toți avem sentimente. În unele cazuri, un bărbat vrea sa fie tare în fața eșecului, vrea să pară indestructibil, vrea să arate că poate duce în spate un sac plin de greutăți. Oricât de falnici am părea, avem și momente când ne arătăm emoțiile și din punctul meu de vedere e ceva firesc. Nu contează vârsta, sexul sau culoarea, emoțiile te pot copleși. Și chiar e bine uneori să ne copleșească emoțiile, arătăm astfel cea mai frumoasă parte din noi, că suntem oameni…

Gianluigi Buffon este portarul și căpitanul echipei naționalei de fotbal a Italiei. Are multe trofee cucerite și multe împliniri ca fotbalist. A jucat 6 ani la Parma (1995-2001) și din 2001 este portarul echipei Juventus Torino. Chiar dacă echipa a retrogradat în anul 2006, Buffon nu s-a transferat ca majoritatea jucătorilor mari, a rămas și la greu. A avut un motiv “naiv”, a spus ca s-a gândit la suporteri. A revenit anul următor în Seria A și cu ajutorul său echipa a devenit din nou o forță în Europa.

Buffon trăiește intens la națională și cântă pătimaș imnul țării. La vârsta de 38 de ani este în continuare portarul naționalei Italiei și a avut evoluții foarte bune la Campionatul European care se desfășoară în această perioadă în Franța. Sâmbătă, 2 iulie, Italia a întâlnit Germania în sferturile de finală. Meciul s-a terminat la egalitate după 120 de minute de joc, 1-1, fiind nevoie de loviturile de departajare pentru a decide câștigătoarea.

Buffon a apărat o lovitura de la 11 metri, la șutul lui Muller, dar echipa sa nu a reușit să se impună dupa cele 5 lovituri de departajare, scorul fiind în continuare egal. La cea de-a 9-a serie, italienii au ratat prin Darmian sau mai bine spus a apărat Neuer. Pentru nemți a venit sa execute Jonas Hector. Neamțul a trimis pe jos, Buffon a atins mingea cu mâna dar nu a reușit să respingă decisiv și Germania se impune cu 6-5 după loviturile de departajare. Așadar, dupa un turneu bun pentru Italia, Buffon și compania părăsesc Campionatul European, loviturile de departajare fiind, în general, un blestem pentru “squadra azzurra”.

Buffon a fost aproape de a apăra câteva lovituri de la 11 metri, dar în viață nu contează de câte ori esti aproape, ci de câte ori reușești. Pătimașul portar nu a mai rezistat la final. Cu toată experiența sa, cu toate realizările sale, marele portar a plâns. Așa se întamplă când îți dorești foarte mult să realizezi ceva, când te dedici total. Lacrimile vin. Oricât de bărbați am fi și oricât de mult am vrea să ieșim drepți, nu se poate. Doare și doare al naibii de tare…

Poate pentru Buffon a fost și ultima prezență în tricoul naționalei și asta a fost un motiv în plus. Indiferent de circumstanțe, legendarul portar ne-a demonstrat că mai presus de jucător, mai presus de performanță, mai presus de “legendă”, noi toți suntem oameni. Avem visuri și când nu le îndeplinim ne exprimăm, fie și prin plâns.

Marele portar a părăsit în lacrimi Campionatul European, dar a ieșit cu demnitate. Un om discret, dedicat fotbalului și cu o viața liniștită, Gianluigi Buffon a demonstrat încă o dată că are un mare caracter și că niciodată nu a fost un… bufon.

Respect!!!

Foto:AP

 

Etichete:, , ,

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org