W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Alte sporturi, International, J.O. de Iarna PyeongChang 2018 » Jocurile Olimpice de iarna, PyeongChang 2018!

Jocurile Olimpice de iarna, PyeongChang 2018!

Jocurile Olimpice de Iarna 2018 Cea de-a 23-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna are loc in Coreea de Sud, la Pyeonchang, in perioada 9-25 februarie. Romania participa la Jocurile Olimpice cu 27 de sportivi, care vor concura la 8 discipline.

La aceasta editie a Jocurilor Olimpice de iarna vor participa aproape 3000 de sportivi din 92 de tari. Comitetul Olimpic International a suspendat Rusia de la aceasta editie, cei 168 de sportivi rusi prezenti urmand sa concureze independent, sub steagul olimpic.

Pentru prima data in istoria Joucrilor Olimpice de iarna, vor avea loc 102 de probe la 15 discipline. Chiar daca sunt tensiuni politice intre Coreea de Nord si Coreea de Sud, cele doua tari vor defila impreuna la ceremonia de deschidere, programata vineri cu incepere de la ora 13.00.

Delegatia Romaniei la aceasta editie este formata din 27 de sportivi, care vor concura la 8 discipline. Eva Tolfavi este veterana delegatiei, biatlonista participand pentru a sasea oara la Jocurile Olimpice de iarna. Romania are doar o medalie de bronz la Jocurile de iarna, obtinuta in 1968, la Grenoble, prin echipajul de bob doua persoane Ion Panturu si Nicolae Neagoe.

Romanii vor putea urmari trasmisiuni in direct, pe TVR si Eurosport, la principalele evenimente ale Jocurilor Olimpice de iarna.

 

Etichete:, , , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org