W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National » Romania obtine locul 7 in cadrul Campionatului European din Slovacia. ROMANIA – SPANIA 30-25

Romania obtine locul 7 in cadrul Campionatului European din Slovacia. ROMANIA – SPANIA 30-25

 Romania handbal femini junioare          Naționala de handbal feminin U17 a României s-a clasat pe locul 7  în cadrul Campionatului European de junioare din Slovacia, prin victoria  obținută asupra Spaniei, scor 30-25. Un loc încurajator, care asigură prezența la Campionatul Mondial U17. Însă analizând rezultatele de la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2017, meciurile din grupele acestui european și valoarea individuală a jucătoarelor, o prezență în primele 4 echipe ar fi fost posibilă.
 
        România a deschis scorul încă din minutul 1,  reușind să se mențină în avantaj pe parcursul întregii partide. S-a jucat într-un ritm alert, fapt ce a dus la o serie de greșeli neforțate ale ambelor echipe. Chiar dacă au avut fluctuații în joc, jucătoarele noastre au reușit mereu să revină și să-și mărească avantajul, stabilind scorul final 30-25. Un meci mult mai bun decât cel din grupele principale, unde înfrângerea în fața aceleiași echipe a Spaniei a anulat orice șansă de a accede în semifinale.
           Din echipei României s-a remarcat portarul Andreea Chetraru, cu multe parade de senzație, inclusiv din poziție unu la unu, fiind declarata cea mai bună jucătoare a meciului.
 
România-Spania   30-25 (15-13)
România: Diana Cristiana Ciucă, Andreea Bianca Chetraru – portari,  Andreea Cristina Popa (6), Andra Liviana Moroianu (5,) Andreea Rebeca Târșoagă (4), Denisa Andreea Vâlcan (4), Monica Alexandra Bărăbaș(3), Iuliana Daniela Marin (2),  Miruna cristina Pică (2), Marina Ilie (2), Ioana Beatrice Bălăceanu (1), Oana Stefana Jipă (1),  Isabela Dragnea, Alicia Gogârlă, Neacșu Irina Gabriela, Micu Ana Maria – jucătoare de câmp.
Staff tehnic: Ivan Ion, Dănuleț Marius, Ildiko Barbu,  Mărășteanu Claudiu     
 
         Analizând puțin rezultatele și evoluția acestei generații de junioare a României aflată la primul turneu final, se poate spune că România nu a dus și nu va duce lipsă  de jucătoare talentate, de valoare. Pe lângă cei doi portari de top, Diana Ciucă și Andreea Chetraru, a căror valoare a fost confirmată și prin titlurile de cele mai bune jucătoare ale meciurilor, individual s-au remarcat mai multe jucătoare, fapt ce confirmă ca este o generație care poate crește frumos și ajunge la performanțe deosebite.
        Însă mai mult ca la orice categorie de vârstă, e nevoie de foarte mare grijă la modul cum vor crește aceste jucătoare, de încredere și șanse egale pentru a pune cât mai bine în valoare talentul și intări mentalul pentru performanță. Nu în ultimul rând, trebuie ajutate să formeze o echipă sudată, cea care de cele mai multe ori,în momente cheie, depășeste valoarea individuală. 
 
           Deși în urmă cu două săptămâni obținuse o medalie de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2017 și începuse încurajator acest european,  în grupele principale echipa României a părut obosită fizic, cel puțin jucătoarele din primul 7, o parte din acestea având și câteva problemele medicale. Trebuie avut mare grijă de sănătatea acestor tinere jucătoare, pentru a nu avea probleme mai grave în viitor. Mai ales că este o generație talentată, cu rezultate foarte bune și distincții individuale la nivel de cluburi și există soluții viabile pentru fiecare post.
       

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org