W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Editoriale, National » Sportul, egal pentru noi toți!

Sportul, egal pentru noi toți!

Radu-Adrian-Bejan-jurnalsportiv.ro_ Valoarea vieții umane nu trebuie judecată după capacitatea fizică sau psihică. Valoarea vieții umane trebuie apreciată după dorința de a lupta și după puterea de a zâmbi la greu pentru lucrurile simple făcute fără manipulare în masă, fără interese obscure și fără prejudecăți ieftine. Sportul ne învață zi de zi să fim învingători, să-i respectăm pe alții pentru modul de a lupta, un mod care ar trebui să ne ajute sa apreciem valoarea vieții umane. Dacă vrem…

Ca orice “dependent” de site-urile de socializare, am urmărit “noutățile” de pe net. Am rămas dezamăgit de o expresie, cel puțin nefericită, a unui site de sport despre o actiune “in masă”și despre anumiți participanți la acea acțiune.

O asociatie a realizat un eveniment la care au participat persoane cu nevoi speciale și persoane publice (să le zicem așa). Până aici nimic anormal, un mijloc de a face puțină “reclamă” activităților acelei asociatii printr-un mod de respectat totuși, prin sport.  Că modalitatea putea fi mai subtilă, acesta este alt subiect pe care nu o să-l dezvolt acum.

Ce mi s-a părut deplasat a fost “afirmația” unui site de sport, care vrea să acapareze tot Bacăul. Nu este un atac personal asupra unor persoane pe care le cunosc. Până la urmă, au o activitate de profesie în jurnalism, nu sunt “amatori” ca mine. De fapt, vreau să-i mulțumesc acestui site că mi-a trezit spiritul umanitar. Am văzut în acel articol o afirmație nefericită, din punctul meu de vedere: “…pentru cei bătuți de soartă”, cu referire la persoanele cu nevoi speciale. Acum poate sunt eu mai sensibil de fel (deși nu sunt), dar cei care cunosc și care interacționează cu persoane cu dizabilități pot observa lucruri pe care noi, cei nebătuți de soarta, nu le mai respectăm cum trebuie.

Datorită adevaratei mele profesii (nu ziarist cum mă catalogheaza unii) am interacționat cu multe persoane cu dizabilități. La aceste persoane am văzut luptă, am văzut cum e să iubești curat, am văzut cum e să te bucuri și de la cele mai neînsemnate lucruri, cum ar fi un salut sau un zâmbet de la cei din jur. Pentru mine, aceste persoane nu sunt bătute de soartă, indiferent de dizabilitatea lor și ar trebui să-i privim fără idei preconcepute.

Mă întristează faptul că noi, cei nebătuți de soartă, nu mai zâmbim și iubim curat, nu mai facem lucrurile simple cu seninătate. Suntem într-o luptă continuă pentru ziua de mâine și uităm bucuriile mici ale vieții.

Din punctul meu de vedere, o persoana cu dizabilitate care face sport de plăcere nu e bătuta de soartă, ci “bate” soarta cu un zâmbet… O lecție, de fapt, pentru toata lumea!

 

Etichete:, , ,

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org