W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National » U ALEXANDRION CLUJ- HCM BAIA MARE 19-27 (13-8). Victorie asteptata, dar nu usor obtinuta!

U ALEXANDRION CLUJ- HCM BAIA MARE 19-27 (13-8). Victorie asteptata, dar nu usor obtinuta!

       12476019_562727177215028_1992362093_nHCM Baia Mare a debutat cu o victorie în retur, după un meci disputat, cu 2 reprize diametral opuse.  O primă repriză pe care U Alexandrion Cluj a dominat-o, de la un capăt la altul, conducând cu 13-8 la pauză, și o a doua repriză în care jucatoarele de la HCM Baia Mare s-au dezlănțuit și au întors meciul, acesta încheindu-se cu 19-27 în favoarea lor.
 
      Debutul partidei a scos la rampă jucătoarele Clujului, care s-au instalat la conducere încă de la începutul meciului, diferența de 5 goluri înregistrată în minutul 14 menținându-se până la finalul reprizei. Ajutată de o apărare compactă și mobilă, Măzăreanu a reușit să închidă poarta pentru o perioadă bună de timp, iar Enache a reușit să apere 3 lovituri de la 7 m în prima repriză. De asemenea, atacul Clujului a părut mai inspirat, cu o mai bună circulație a mingii, jucătoarele reușind să-și creeze multe situații clare de gol.  Jucătoarele de la HCM Baia Mare  au început meciul mai greu, cu multe greșeli în atac, cu o apărare nu foarte compactă, Paula Ungureanu fiind cea care s-a ridicat deasupra mediei echipei, inclusiv prin apărarea a 2 lovituri de la 7m. Probabil a fost una din cele mai slabe reprize ale HCM-ului din acest sezon, parțial de înteles, dar greu de crezut că se va mai repeta.
 
       După pauză jucătoarele de la HCM Baia Mare au revenit mult mai montate, arătând o apărare solidă, mai avansată, și un atac cursiv, lucru ce a dus la stabilirea unui scor parțial pentru repriza a doua de 6-19.  Jucătoarele Clujului  au început să greșească mai des și în apărare și în atac, nici time-out-urile cerute de Carmen Amariei nereușind să readucă echipa la ritmul susținut din prima repriză. Spre finalul meciului, Carmen a dat șansa să joace și mezinelor din echipa Clujului, echipa de final fiind formată din Enache, Vălean, Severin, Petruș, Popa, Dindiligan și Vasiliu.
 
     De remarcat revenirea în forță a Andreei Tetean, după accidentarea ce a ținut-o o perioadă bună departe de teren, experiența și valoarea ei fiind un mare plus pentru Cluj în acest retur, atât de important pentru echipă. Totodată pierderea Magdalenei Paraschiv – o jucătoare de bază a echipei , se resimte incă în jocul Clujului, tânăra Cristina Boian rămânând singura variantă pe acel post.
 
    Ca principale  marcatoare s-au remarcat la Cluj  Laslo 4 goluri, Tetean 3 goluri și la Baia Mare, Jezic 7 goluri.
 
Deși diferența finală de scor este una mare, a fost un meci disputat, plăcut ochiului. Baia Mare era din start favorită să câștige acest meci, însă Clujul a dat o replică bună băimărencelor. Jucătoarele Clujului au dovedit încă o dată că sunt o echipa bună, că au mare potențial și pot ține piept echipelor mari,  însă  oboseala titularelor, o bancă de rezerve mai mică numeric și cu mai puțină experiență își spun cuvântul.
 

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org