W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Alte sporturi, International » J.O. Rio 2016: Inca doua medalii pentru Romania!!! Mergea/Tecau-argint si Gabriel Sincraian-bronz

J.O. Rio 2016: Inca doua medalii pentru Romania!!! Mergea/Tecau-argint si Gabriel Sincraian-bronz

 Dupa aurul olimpic obtinut de echipa feminina de spada, Romania a mai bifat inca doua medalii: argint la tenis si bronz la haltere. 

florin mergea horia tecau Florin Mergea si Horia Tecau au intalnit perechea spaniola Rafel Nadal si Marc Lopez in finala de tenis la dublu masculin

Iberii au dominat primul set, castigat cu 6-2 in 33 de minute de joc. Baietii nostri au luptat admirabil si au egalat la seturi, dupa ce s-au impus in actul secund cu 6-3. Decisivul a fost unul de poveste, un “thriller” de 69 de minute. Mergea si Tecau au reusit break-ul la zero, in ghemul 7, preluand conducerea cu 4-3. Totusi, perechea spaniola a revenit incredibil, castigand decisivul cu 6-4.

Desi baietii nosttri au dominat categoric la puncte castigatoare (46-21), ibericii au gresit mul tmai putin, doar 13 greseli nefortata, fata de 46 ale romanilor.

Totusi, medalia de argint este o performanta incredibila realizata de Florin Mergea si Horia Tecau, fiind prima medalia obtinuta de Romania la olimpiada in proba de tenis. Felicitari baieti!!!

Foto: Clive Brunskill/Getty Images South America

Gabriel Sincraian Romania a bifat si o medalie de bronz la aceasta Olimpiada, reusita apartinandu-i halterofilului Gabriel Sincraian.

In proba de 85 de kilograme, sportivul nostru a ridicat 173 kg. la stilul smuls si 217 kg. la stilul aruncat, incheind proba cu un total de 390 kilograme. Desi nu era cotat printre favoriti, Gabriel a avut o evolutie extraordinara, egaland vechiul record olimpic la aceasta proba. A fost un concurs “nebun” castigat de iranianul Kianoush Rostami cu un nou record olimpic si mondial, cu un total de 396 kilograme.

Foto: captura TVR 2.

 

Etichete:, , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org