W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Alte sporturi, International, J.O. de Iarna PyeongChang 2018 » JO PyeongChang2018: Aur pentru selectionata olimpicilor din Rusia la hochei pe gheata masculin

JO PyeongChang2018: Aur pentru selectionata olimpicilor din Rusia la hochei pe gheata masculin

Rusia aur la hochei pe gheata Selectionata olimpicilor din Rusia (OAR) a trecut de la agonie la extaz in finala masculina de hochei, fiind aproape de  pierde meciul in repriza a treia, dar a reusit egalarea in ultimul minut de joc si a marcat golul de aur in repriza de prelungire.

A fost o finala olimpica fara Canada si SUA, dar OAR si Germania au oferit un meci frumos, cu dese rasturnari de scor, castigatoarea fiind decisa in repriza de prelungire.

Rusii au deschis scorul in ultima secunda a primei reprize, dar nemtii au egalat in repriza secunda. Rusia trece din nou la conducere in repriza a treia, insa si de aceasta data Germania a egalat, la doar 10 secunde distanta de reusita rusilor. Mai mult, nemti au si condus in aceasta partida, prin golul marcat de Jonas Muller in minutul 57. Rusii au ramas si cu un om mai putin pe gheata, dar au scos portarul si Nikita Gusev a marcat golul egalizator in ultimul minut de joc, cu un sut in forta, din apropierea portii adverse, la coltul scurt.

Nemtii au cedat fizic in repriza de prelungire, iar Reimer primeste o eliminare de doua minute dupa o lovire neglijenta cu crosa ridicata. Doar 30 de secunde le-a trebuit rusilor sa profite de omul in plus, marcand golul de aur prin Kiril Kaprizov, tot cu o executie la colutl scurt.

Germania a fost pe departe senzatia acestei olimpiade, fiind chiar aproape de cea mai mare surpriza din istoria hocheiului masculin la Jocurile Olimpice. Totusi, experienta rusilor s-a vazut in momentele cheie ale jocului, profitand si de forma extraordinara a lui Nikita Gusev, jucatorul marcand doua goluri si contribuind decisiv la celelalte doua reusite.

Este si o situatie inedita din punct de vedere competitional,  Comitetul Olimpic International nerecunoscand Rusia la aceasta editie a Jocurilor Olimpice, sportivii rusi primind denumirea de OAR.

 OAR – Germania   4-3 (1-0), (0-1), (2-2) (1-0)

Vyacheslav Voinov ’19:59, Nikita Gusev ’53:21, ’59:04, Kiril Kaprizov ’69:40 – Felix Schutz ’29:32,  Dominik Kahun ’53:31, Jonas Muller ’56:44

Foto: Getty Images

 

Etichete:, , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org