W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National » Junioarele lupta la Turda pentru calificarea la Campionatul European

Junioarele lupta la Turda pentru calificarea la Campionatul European

nationala romaniei de handbal junioare Nationala Under 17 a Romaniei de handbal feminin debuteaza vineri in primul turneu oficial, care se desfasoara la Turda in perioada 20-22 martie.

Elevele pregatite la nationala de Mariana Tirca vor intalni, la Turda, Finlanda si Turcia, prima clasata din aceasta grupa fiind calificata la Campionatul European.

Va prezentam un scurt interviu cu Mariana Tirca, despre atmosfera la echipa dar si cateva informatii despre adversarele echipei nationale a Romaniei:

Jurnalsportiv: – Ce ne puteti spune despre nationala de junioare?

Mariana Tirca: – Echipa s-a pregatit foarte bine. Fetele sunt motivate pentru jocurile care le asteapta. Sper sa fie doar atat cat trebuie motivate, sa nu dea in partea cealalta, in prea multa presiune si prea multa dorinta. Sper sa nu le domine faptul ca o sa joace acasa, ca o sa fie si parintii in tribune si antrenori de la cluburi. Sper sa fie totul normal si sa depaseasca emotiile primului meci oficial. Am pregatit tot ce trebuie pentru adversarii pe care ii avemm.

Jurnalsportiv: – A fost si presedintele Alexandru Dedu, si un psiholog la echipa. S-a incercat o pregatire pe mai multe laturi?

Mariana Tirca: – Da, este o simbioza, sa facem tot ce putem sa fie in starea potrivita competitiei la ora primului joc.

Jurnalsportiv: – Ce ne puteti spune despre echipele pe care le intalniti?

Mariana Tirca: – Finlanda este un adversar accesibil, cred doar ca trebuie sa tinem cont de faptul ca este primul joc. In schimb, Turcia mi s-a parut o echipa disciplinata tactic. Au un joc combinativ, au un stil mai nordic, cu extremele in colt. Pasarea pana intra in actiune se face pe linia de noua metri. Au doi interi foarte buni, in comparatie cu Finlanda care au doar un inter stang pe care se si axeaza. Turcoaicele au doua stangace pe inter drept, deci jocul este putin mai echilibrat din punctul acesta de vedere.

Jurnalsportiv:- Totusi, avem si noi o generatie buna…

Mariana Tirca: – N-am nicio indoiala ca vor face tot ce pot sa se califice mai departe. Am toata increderea in grupul care se formeaza usor-usor.

De mentionat ca din lotul echipei nationale lipseste Sorina Tirca, jucatoarea de la echipa de junioare 2 a Coronei Brasov fiind in recuperare dupa o accidentare.

Iata lotul nationalei Romaniei de junioare, fete nascute in anii 1998-1999: Bianca Avram, Daciana Hossu, Elena Nagy (portari), Alexandra Badea, Alexandra Banciu, Ana Maria Berbece, Daria Bucur, Antonia Canta, Cristina Cretu, Bianca Dinut, Teodora Focaru, Alexandra Muntean, Andreea Parvu, Raluca Petrus, Teodora Popescu, Delia Radu, Andra Roventa, Beatrice Stoican,  Andreea Tecar, Narcisa Verde. Antrenor principal: Mariana Tirca. Antrenor secund: Nadina Dumitru, Antrenor cu portarii: Luminita Dinu.

Sursa foto: Pagina oficiala de facebook FRH.

 

Etichete:, , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2020 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org