W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Baschet, International » Mike Budenholzer ales cel mai bun antrenor din NBA!

Mike Budenholzer ales cel mai bun antrenor din NBA!

Mike Budenholzer Antrenorul Atlantei Hawks, Mike Budenholzer (45 de ani), a fost ales cel mai bun antrenor in NBA, in sezonul 2014-2015.

Sub conducerea sa, echipa de baschet masculin Atlanta Hawks a reusit cel mai bun sezon al francizei, cu 60 de victorii din 82 de etape ale sezonul regulat.

Mike Budenholzer a fost 18 ani la San Antonio Spurs, 2 ani ca video analist si 16 ani secundul lui Gregg Popovich. A preluat echipa din Atlanta in 2013, iar in primul sau an ca principal a avut un bilant de 38 de victorii si 44 de infrangeri. A terminat pe locul 8 anul trecut in Conferinta de Est si a pierdut in prima faza playoff cu Indiana Pacers, numarul 1 in Conferinta de Est.

Asadar, un salt impresionant la doar un singur sezon distanta, antrenorul Atlantei primind in acest an trofeul Red Auerbach Trophy, in memoria antrenorului care a cucerit cu echipa Boston Celtics 9 titluri in NBA, in perioada 1956-1966.

Titlul se acorda dupa votul unor cunoscuti jurnalisti americani si canadieni. In 1963 s-a dat prima distinctie pentru antrenorul anului, iar pana in prezent 40 de antrenori au primit acest trofeu. Gregg Popovich, Don Nelson si Pat Riley au fiecare cate 3 trofee adjudecate, cu mentiunea ca Riley le-a primit cu 3 echipe diferite.

Foto: Getty Images.

 

Etichete:, , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org