W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Alte sporturi, International, J.O. de Iarna PyeongChang 2018 » Ce finala! SUA castiga aurul olimpic la hochei feminin dupa loviturile de departajare

Ce finala! SUA castiga aurul olimpic la hochei feminin dupa loviturile de departajare

SUA aur olimpic 2018 Dupa o finala aprig disputata, Statele Unite ale Americii castiga aurul olimpic, invingatoarea fiind decisa dupa loviturile de departajare.

Cele doua nationale sunt pe departe cele mai bune la hochei feminin, dovada fiind si jocul echilibrat din finala olimpica de la PyeongChang 2018.

In finala desfasurata joi dimineata, americancele au deschis scorul prin Hilary Knight, aproape de finalul primei reprize, profitand si de o eliminare de doua minute in tabara adversa. Canada a avut o repriza secunda de exceptie, reusind sa inscrie de doua ori, prin  Haley Irwin si capitanul Marie-Philip Poulin.

Golul de 2-2 a venit in repriza a treia, dupa o ocazie mare a canadiencelor, americancele au marcat pe contraatac, prin Monique Lamoureux.

Desi ambele formatii au avut sanse de a inscrie, finala a avut nevoie de o repriza de prelungiri si de loviturile de departajare. Nici macar 5 serii de lovituri de departajare nu au fost suficiente pentru aflarea castigatoarei (2-2), fiind nevoie de inca o executie pentru fiecare echipa. Jocelyne Lamoureux a marcat printr-o executie superba pentru SUA, in timp ce Meghan Acosta nu a reusit sa o invinga pe Maddie Rooney. Desi in varsta de doar 20 de ani, portarul Maddie Rooney a avut o evolutie extraordinara in finala, aparand si 4 lovituri de departajare.

Asadar, americancele se impun dupa loviturile de departajare, dar au jucat mai ofensiv meritand pe deplin victoria. Se incheie o epoca de aur pentru Canada, care obtinuse ultimele 4 titluri olimpice, SUA avand pana la aceasta finala doar un titlu olimpic, cucerit in urma cu 20 de ani, la editia inaugurala de hochei feminin, la Nagano 1998.

Canada – SUA 2-2, (0-1, 2-0, 0-1) 2-3 dupa loviturile de departajare

Haley Irwin ’22:00, Marie-Philip Poulin 26:55 - Hilary Knight ’19:34, Monique Lamoureux ’53:39

 

 Foto: Jamie Squire/Getty Images

 

Etichete:, , , , ,

Leave a Reply

© 2023 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org