W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » International, Stiati ca » Cele mai mari trei stadioane de fotbal din lume

Cele mai mari trei stadioane de fotbal din lume

Rungrado-May-DayLocul 1: Rungrado May Day Stadium – 150.000 locuri

Este situat in Phenian, Coreea de Nord, a fost finalizat in data de 01 Mai 1989 si a fost construit pentru a 13-a editie a Festivalului Mondial al Tineretului si Studentilor. Stadionul a fost proiectat ca fiind multifunctional dar in acest moment se organizeaza competitii de Fotbal si Festivalul Arirang.

 

Salt-Lake-StadiumLocul 2: Salt Lake Stadium – 120.000 locuri

Situat in Calcutta, India, este un stadion situat pe trei niveluri, construit in anul 1984, organizeaza meciuri de fotbal, crichet si atletism.

 

aztecaLocul 3: Estadio Azteca – 105.000 locuri

Este cel mai mare stadion de fotbal de pe continentul American. Situat in Mexico City, Mexic, a fost construit in anul 1966 si este un stadion special creat pentru meciurile de fotbal. Stadionul organizeaza meciuri ale echipei nationale mexicane dar si a echipei de club – Club America. Azteca este singurul stadion din lume care se poate „lauda” ca a organizat doua finale de Cupa Mondiala la Fotbal, in anii 1970 cand Brazilia a invins Italia cu 4 – 1 si in 1986 cand Argentina a invins Germania de Vest cu scorul de 3 – 2.

Etichete:, , , ,

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org