W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » De vorba cu juniorii, National, Volei » “E un sentiment frumos să știi că esti în cele mai bune 6 echipe din țară”

“E un sentiment frumos să știi că esti în cele mai bune 6 echipe din țară”

CSS Bacau volei cadete 2017 Băcăuancele au obținut calificarea la Turneul Final al Campionatului Național de volei, divizia cadete. Clubul băcăuan a terminat pe locul 2 în turneul semifinal I, fiind nevoie de înca un turneu de calificare pentru a ajunge la Turneul Final. Deși sunt în primul an la această divizie, băcăuancele au jucat superb pe propriul teren, reușind a patra calificare consecutivă în ultima faza a competiției (minivolei 2015, speranțe 2016 și 2017, cadete 2017).

Despre calificarea în primele 6 echipe din țară, băcăuancele ne-au declarat:

 

Iulia Matanie Iulia Matanie (căpitanul echipei): – Calificarea la turneul final a fost o bucurie de nedescris. E un sentiment frumos să știi că esti în cele mai bune 6 echipe din țară și mai ales când ai și dezavantajul vârstei. Am muncit foarte mult la antrenamente și meciuri, dar totul a fost făcut din pasiune și din dorința de a ajunge undeva cât mai sus. Ne-am sprijinit și ne am completat una pe cealaltă în momentele dificile ale jocului, comportându-ne ca o echipă adevărată.  Vreau să le mulțumesc antrenorilor și fetelor pentru munca depusă și, nu în ultimul rând, suporterilor care au avut un rol important la meciurile noastre, încurajându-ne până la capăt. Mi-am propus ca pentru turneul final să jucăm cu multă ambițe și încredere, dând tot ce e mai bun din noi, încercând să facem un joc frumos cu cât mai puține greșeli.

 

Ioana Bunea Ioana Alicia Bunea: – De fiecare dată când ne apropiem de un turneu final, având în vedere ultimele calificări, mă entuziasmez cu gândul că voi câștiga. Emoțiile unui turneu final sunt puternice, nu întotdeauna poți ști ce urmează să se întâmple, dar mereu lupt din răsputeri. Când particip la un turneu final sunt mândră că am ajuns până acolo și în același timp mă bucur de mândria părinților din tribună. Nu există turneu final fără lacrimi, fie ele de bucurie, fie de tristețe. Mereu îmi este frică de greșeală, de momentele critice ale meciului. Este greu să descrii un meci din turneul final, un amalgam de emoții și trăiri. Participarea la turneul final reprezintă primul pas în țelul meu, dar și o mare teamă. Acesta e turneul final: bucurie, frică, emoții și satisfacție.

 

Neidi Enache

Neidi Enache: – Semifinala a doua mi-a dat multe emoții și mai ales momentul în care adversarele de la Baia Mare au câștigat un set. Acest lucru m-a speriat teribil, deoarece îmi doream foarte mult să ajung în finală, dar am reușit să le învingem, iar bucuria pe care am trăit-o este de neexplicat în cuvinte. Faptul că am ajuns în primele 6 echipe din țară este nemaipomenit, un sentiment puternic și plăcut în același timp pe care îl împărtășesc împreună cu toate colegele mele.

 

Denisa Ioana Sava

 Denisa Ioana Sava: – Turneul final este dovada că ne-am schimbat foarte mult din punct de vedere mental față de anul trecut. Am avut ambiția de a demonstra că suntem o echipă puternică chiar dacă suntem mai mici de vârstă decât restul adversarelor. Acest turneu este șansa noastră de a ne confrunta cu cele mai bune echipe din țară, mergând relaxate, dar totuși abordând meciurile cu seriozitate maximă. Sper ca aceste meciuri să ne ofere mai multă experiență și să ne întoarcem mai ambițioase și pline de încredere.

 

 

Madalina Airoaie

Mădălina Airoaie: – Pentru mine, calificarea la acest turneu final este încă un punct bifat în plan sportiv. Trebuie să ținem cont și de faptul că este a treia finală consecutivă. Mă bucur nespus de mult că în acest turneu (semifinal II) am putut arăta că ne merităm locul în primele 6 din țară și sunt foarte mândră că fac parte dintr-un colectiv unit, atât în joc cât și în afara acestuia. Sper că în aceasta finală sa facem niște jocuri frumoase care să arate adevărata noastră valoare.

 

 

Alexandra Adragai  Alexandra Adragăi: – Sunt foarte bucuroasă ca am reșuit să ne calificăm la finală, al treilea an consecutiv. Știam că va urma un an greu pentru mine și colegele mele, la volei, dar și la școală, însă unite și ambițioase am dovedit că merităm să fim printre cele mai bune 6 echipe din țară. Pentru mine calificarea înseamnă răsplata efortului depus până acum, sacrifiicile făcute nu mai contează având în vedere că ne-am îndeplinit unul dintre obiective. Sunt mândră ca am reușit împreună să ne mobilizăm, iar de la meci la meci am progresat în joc. Am reușit acest lucru deoarece cu toții am avut același scop, anume calificarea. Sper să se întâmple la fel și la turenul final, ce îl așteptăm cu nerăbdare.

 

Bianca Dodan

Bianca Dodan: – Pentru mine prezența la acest turneu final reprezintă o mare performanță,  având în vedere că suntem o echipă tânără, care a muncit din greu pentru aceste rezultate. Țin să precizez că a doua semifinala, cea organizată la Bacău, a fost una dificilă, cu echipe care au luptat pentru a se califica mai departe. Vreau să mulțumesc celor care au venit în număr mare la sală și ne au susținut nespus de mult, cei care și-au dedicat timpul pentru a sprijini echipa preferată.

 

Nicola Juncu Nicola Juncu: – Știam că o să avem un turneu dificil, dar faptul că am fost unite a contat decisiv. Când am câștigat cu Baia Mare parcă eram într-un vis. Întotdeauna trebuie să ne respectăm adversarul, dar în același timp trebuie să ne respectăm și pe noi și munca depusă la antrenamente. Îmi doresc să fim la fel de încrezătoare în forțele proprii și la turneul final și să ne bucurăm de volei. Ne merităm locul pe deplin în cele mai bune 6 echipe din țară. Sunt foarte fericită ca din toate echipele pe care le-am întâlnit până acum, am realizat că noi suntem singura din țară care avem o galerie așa frumoasă și părinți care se implică foarte mult. Această calificare o dedicăm lor și domnului antrenor.

 

Majoritatea echipelor calificate și-au făcut un obicei de a ajunge la Turneul Final. Totuși și CSS Bacău se bate de la egal la egal în ultimele 3 sezoane, lucru de admirat ținând cont de faptul că echipele cluburilor școlare ajung din ce în ce mai rar în top.

CSS Bacău (in ordinea de pe tricouri): Ioana Bunea, Denisa Sava, Isabell Simuț, Neidi Enache, Bianca Popa, Alexandra Adragăi, Mădălina Airoaie, Maria Alexandra Bahirm, Jaquelline Rusu, Iulia Matanie (căpitan), Nicola Juncu, Bianca Dodan. Antrenor principal: Dumitru Matanie. Antrenor secund: Traian Șnel.

 

Etichete:, , , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org