W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Fotbal, International » Finala C.M. de fotbal feminin: SUA-Japonia 5-2. Americancele au marcat 4 goluri in primele 16 minute

Finala C.M. de fotbal feminin: SUA-Japonia 5-2. Americancele au marcat 4 goluri in primele 16 minute

SUA CM fotbal feminin 2015 Finala Campionatului Mondial de fotbal feminin a avut loc duminica, in Canada, Statele Unite avand o prima repriza de exceptie, cu 4 goluri marcate in primele 16 minute de joc. 

SUA-Japonia a fost si finala Campionatului Mondial din 2011, aurul fiind cucerit de japoneze dupa executarea loviturilor de departajare.

In finala din acest an a fost cu totul alt meci, americancele avand un inceput de poveste. A fost si cel mai rapid gol inscris intr-o finala de Campionat Mondial feminin, Carli Lloyd marcand in minutul 3 dupa un corner. Tot dupa un corner a venit si golul 2, aceeasi Carli Lloyd deviind decisiv in minutul 5. Statele Unite a continuat sa joace ofensiv, marcand din nou in minutul 14, prin Lauren Holiday. Capitanul Lloyd reuseste tripla, cu o executie antologica, un lob trimis de la jumatatea terenului, scorul fiind de 4-0 dupa doar 16 minute de joc.

Japonezele reusesc totusi sa marcheze un gol in prima repriza de joc, prin Ogimi, in minutul 27, dar asiaticele aveau o misiune imposibila, de recuperat inca 3 goluri.

Americancele le-au “ajutat” involuntar, la inceputul reprizei secunde, cand Johnston marcheaza in propria poarta, scorul fiind de 4-2 in minutul 52. Sperantele japonezelor sunt spulberate rapid, cand Heath marcheaza pentru 5-2 in minutul 54. Nu s-a mai intamplat nimic notabil pana la final, iar  americancele se impun meritat si categoric in aceasta finala, dupa o evolutie entuziasmanta. De mentionat faptul ca nationala Statelor Unite cucereste trofeul pentru a treia oara in istorie, precedentele reusite avand loc in 1991 si 1999.

Cu aceasta performanta, Statele Unite va urca pe primul loc in clasamentul FIFA feminin, detronand nationala Germaniei.

Foto: Getty Images

 

Etichete:, , , , , ,

Leave a Reply

© 2023 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org