W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » National, Volei » Marius Macarie, antrenorul principal al naționalei României under 16: “Într-o lună de zile trebuie să omogenizăm echipa”

Marius Macarie, antrenorul principal al naționalei României under 16: “Într-o lună de zile trebuie să omogenizăm echipa”

Romania Lotul național de volei feminin under 16 (fete născute în 2002 și mai mici) a început pregătirea pentru turneul de calificare la Campionatul European. La Izvorani sunt prezente 21 de sportive, urmând ca lotul să se definitiveze înainte de plecarea în Grecia.

Despre această acțiune, antrenorul principal Marius Macarie ne-a declarat: “Îmi propun să le cunosc foarte bine pe fete și apoi să încerc să le mobiliez pentru că e un obiectiv important calificarea la Europene și pentru ele ca sportive, dar și pentru voleiul românesc. Îmi doresc să fie sănătoase, să se angreneze la muncă, să fie deschise la nou și să se împrietenească. Dacă nu reușesc să devină prietene într-o lună de zile, atunci probabil nici prietene în teren nu vor fi pentru un obiectiv comun. Fetele vin de la cluburi diferite și zone diferite ale țării. La club, fiecare sportivă are un anumit antrenor cu un anumit temperament și cu un anumit set de cerințe pe care îl formulează vizavi de performanță. E clar că trebuie să încercăm să avem o expresie comună pe toate compartimentele. Într-o lună trebuie să omogenizăm echipa. Trebuie să vedem fiecare jucătoare ce responsabilități clare are pe fiecare fază de joc, încât la ora jocului să nu apară situații de 3 jucători care să se uite cum sare mingea. Încercăm să valorificăm ce au ele mai bun și să limităm din greșeli.”

Din grupa României mai fac parte: Grecia, Croația și Ucraina. “Avem informații minime legate de adversarele din grupă. Avem jocul de la Balcaniadă cu Grecia. Am mai studiat Croația, pentru că am văzut un joc cu Ungaria, dar nu avem nimic deocamdată cu Ucraina. Facem eforturi să găsim câteva jocuri mai recente cu adversarii noștri pentru că e foarte posibil să nu alinieze aceeași formulă de joc pe care au folosit-o la Balcaniadă.” ne-a precizat antrenorul principal.

Turneul de calificare va avea loc în perioada 21-23 aprilie în Grecia. Fiecare câștigătoare de grupă, din cele 4 serii de calificare, și cele două echipe cu cel mai bun punctaj de pe locul secund se vor califica la Turneul Final.

Hai România!!!

 Foto: arhiva personala Virgil Airoaie.

 

Etichete:, , , ,

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org