W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, National » Medalie de argint pentru nationala de handbal junioare a Romaniei la F.O.T.E. 2017

Medalie de argint pentru nationala de handbal junioare a Romaniei la F.O.T.E. 2017

2eyof_gyor2017_handball_hun-rom_women_290717_photo_peter_o-jakocs_00 (7)57         Naționala de handbal feminin – junioare a României a obținut medalia de argint în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European 2017, desfășurat la Gyor, în Ungaria. O medalie care dă speranțe acestei noi generații  foarte talentate că poate lupta de la egal la egal cu oricine.  
 
         Chiar dacă a debutat  cu o înfrângere la limită în fața Norvegiei, scor 18-19, echipa României a reușit să revină în forță, câștigând meciurile din grupa cu Olanda (33-32), cu Ungaria ( 23-20) și semifinala cu Rusia, scor 30-26.  Din păcate, a pierdut finala cu Ungaria, scor 30-23 (pe care a învins-o anterior în grupe) după un meci mai puțin reușit, în care jucătoarele au părut foarte obosite.
 
        Debutul partidei a aparținut gazdelor, care s-au aflat în permanență la conducere. Echipa României a egalat pe finalul primei reprize, dând speranța unei reveniri. Însă echipa nu s-a regăsit în primele 10 minute din repriza secundă și Ungaria s-a detașat la 10 goluri în minutul 40. Treptat jucătoarele noastre au redus din diferență, stabilind scorul final 30-23, în favoarea Ungariei.
 
    Echipa Romaniei: DRAGNEA Isabela Ioana 6 g, POPA Andreea Cristina 5, MORARU Patricia Valentina 4, VALCAN Denisa Andreea 3, TARSOAGA Andreea Rabeca 2,  BALACEANU Ioana Beatrice 2, ILIE Marina 1, BARABAS Monica Alexandra, NEASCU Irina Gabriela, MOROIANU Andra Liviana, MARIN Iuliana Daniela, JIPA Oana Stefania  - jucatoare de camp; 
CIUCA Diana Cristiana, CHETRARU Andreea Bianca, CIAUSESCU Cristina – portari;
    Staff tehnic: Steluta LUCA, IVAN Ion, DANULET Marius,  MARASTEANU Claudiu           
 
          Golghetera echipei României în cadrul turneului desfășurat în Ungaria este interul stânga Târșoagă Andreea Rabeca cu 29 de goluri (toate din acțiune) urmată de Popa Andreea Cristina cu 28 de goluri și Valcan Denisa Andreea cu 23 goluri, un trio care s-a remarcat în cadrul întregii competiții. Să sperăm că în viitor se vor remarca și celelalte jucătoare medaliate în cadrul cluburilor și nu doar ele, pentru că este o generație talentată, care are nevoie de încredere șprijin pentru a crește frumos.
 
       În mai puțin de 2 săptămâni, între 10 și 20 august, echipa de junioare a României va participa la  Campionatul European de Handbal Feminin U17 din Slovacia, la care vor lua parte primele 16 echipe cel mai bine clasate din Europa. 
 
       Sa le urăm mult succes! Hai, România!
 
Foto si marcatoare: site European Youth Olympic Festival

 

 

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org