W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, International, National » C.E. handbal feminin: Romania Spania 22-20 (9-14). Au aratat ca pot!

C.E. handbal feminin: Romania Spania 22-20 (9-14). Au aratat ca pot!

romania ucraina 23-22 Romania a obtinut victoria in partida cu Spania, medaliata cu bronz de la ultima editie a jocurilor olimpice, tricolorele reusind sa revina de la 14-9 sis a castige si cu ajutorul paulei Ungureanu, aflata in forma exceptionala.

Dupa infrangerea dureroasa din partida cu Ungaria, 20-19, tricolorele au intalni Spania, luni seara, in penultima etapa din Main Round.

Au fost doua reprize total diferite, ibericile preluand controlul dupa primele 15 minute de joc, incheiand prima repriza cu scorul de 14-9.

Tricolorele au venit foarte determinate d ela vestiare si au reusind doua goluri consecutive de moral, in primele doua minute de la reluare. Spania a avut un start de cosmar in repriza secunda, nereusind sa inscrie timpd e 11 minute (minutele 30-41). Paula Ungureanu a fost in mare forma dar si Denisa Dedu a reusit o parada de la 7 metri.

Cristina Neagu aduce egalarea la 16 in minutul 45, iar in minutul 50 tricolorele trec la conducere, 17-18. Spania a egalat, avand si doua oportunitati de a trece din nou la conducere, dar Paula Ungureanu a fost salvarea nationalei, cu doua parade de exceptie in situatii de 1-1. Pe final, tricolorele trec in avantaj, in special datorita unui joc rabdator de pase in ofensiva. Cristina Neagu marcheaza pentru scorul de 21-19 si reuseste o recuperare de senzatie, in ultimul minut de joc, la un contraatac iberic. Romania se impune in cele din urma cu scorul de 22-20, ultimul gol al tricolorelor fiind marcat tot de Cristina Neagu.

Asadar o victorie spectaculoasa a tricolorelor, care si-au revenit in repriza secunda si datorita paradelor reusite de Paula Ungureanu (51 procentaj), coroborata cu o constructie mai atenta in ofensiva.

Romania: Paula Ungureanu, Denisa Dedu – Oana Bondar, Crina Pintea, Aneta Pirvut (1), Cristina Neagu (7), Aurelia Bradeanu (2), Adriana Tacalie (2), Gabriela Perianu (1), Valentina Ardean Elisei (4), Georgiana Ciuciulete (1), Cristina Zamfir, Daniela Babeanu, Camelia Hotea, Maria Chinteoan (1), Laura Chiper (3). Antrenor principal: Gheorghe Tadici. Antrenori secunzi: George Burcea si Florentin Pera.

Foto: Catalin Stirbea

 

Etichete:, , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org