W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, International, National » J.O. Rio 2016 – Handbal feminin: Romania-Angola 19-23 (9-11). Infrangere dureroasa

J.O. Rio 2016 – Handbal feminin: Romania-Angola 19-23 (9-11). Infrangere dureroasa

Romania handbal feminin Romania a pierdut surprinzator in meciul de debut in fata adversarului considerat cel mai slab din grupa, Angola conducand pe tot parcursul jocului.

Nationala Romaniei de handbal feminin a debutat la Jocurile Olimpice de la Rio, intalnind Angola in prima zi a competitiei.

Tricolorele au suferit in ofensiva, marcand primul gol al meciului in minutul 10, din aruncarea de la 7 metri a interului stanga Cristina Neagu.

Angola a avut doua jucatoare cu greutate (la propriu), portarul Teresa Almeida (98 de kilograme la 1.70 m)  si pivotul Albertina Kassoma ( 105 kg la 1.92 m) care au contribuit serios la jocul bun reusit de africance. Desi angolezele au pierdut numeroase mingi aiurea, Romania a avut propriile probleme, lipsa de eficacitate la finalizare si reprierea greoaie in defensiva. Chiar si in aceste conditii, tricolorele s-au apropiat la numai doua goluri distanta dupa primele 30 de minute de joc, 9-11, un merit important avand Paula Ungureanu,  portarul nationalei avand 8 interventii providentiale.

Tricolorele au marcat doar 4 goluri in primele 13 minute de joc ale reprizei secunde, Angola distantandu-se la 18-13. Chiar daca diferenta s-a micsorat din nou la doua goluri, 16-18 in minutul 52, africancele nu s-au pierdut cu firea si se impun in meciul de debut cu 23-19.

O infrangere dureroasa tinand cont ca Angola era adversarul cel mai slab cotat din grupa, dar africancele au meritat pe deplin victoria, conducand pe tot parcursul meciului.

Calificarea in faza urmatoare nu este jucata, insa drumul tricolorelor va fi si mai dificil, urmatoarea adversara fiind Brazilia, echipa ce s-a impus in meciul cu Norvegia, campioana mondiala en-titre.  In celalalt joc din grupa, Spania a trecut de Muntenegru cu 25-19 (14-10).

Romania: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu – Gabriella Szucs, Melinda Geiger (1), Eliza Buceschi (1), Cristina Neagu (8), Aurelia Bradeanu (1), Gabriela Perianu, Valentina Ardean Elisei (1), Oana Manea (1), Camelia Hotea, Florina Chintoan (2), Patricia Vizitiu, Laura Chiper (4). Antrenori: Thomas Ryde si Costica Buceschi.

Foto: arhiva jurnalsportiv.ro/Carmen Lucia Doandesi

 

Etichete:, , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org