W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Handbal, International » Final de Main Round cu victorie: Romania – Polonia 24-19 (11-9)

Final de Main Round cu victorie: Romania – Polonia 24-19 (11-9)

nationala romaniei de handbal feminin Nationala Romaniei a incheiat cu o victorie Grupa Principala de la Campionatul European de handbal feminin, tricolorele trecand de poloneze la 5 goluri diferenta.

In ultimul joc din grupa, Romania a intalnit Polonia, ultima clasata, tricolorele avand nevoie de o victorie pentru a mai spera la meciul de clasament pentru locurile 5-6. Ultima intalnire directa intre cele formatii s-a disputat la Campionatul Mondial de anul trecut din Serbia, polonezele reusind victoria in optimile de finala.

Tricolorele au inceput foarte bine jocul de miercuri seara, avand 5-0 dupa primele 6 minute de joc. Polonezele mair ecupereaza din diferenta, dar tricolorele au plecat la vestiare cu doua goluri avantaj, 11-9. Romania a fost dependenta de Cristina Neagu in ofensiva, interul stanga marcand 7 goluri in primele 30 de minute de joc.

A urmat un inceput greoi de repriza secunda, fara gol marcat timp de 6 minute, Polonezele trecand in avantaj cu 12-11. Cu Paula Ungureanu din nou in mare forma, tricolorele revin la conducere si cu ajutorul Gabrielei Perianu in ofensiva. Polonezele au incercat sa revina dar Paula a fost in forma extraordinara, inchizand practic poarta in dese randuri.

Finalul de meci e linistit, iar tricolorele se impun cu 24-19, terminand Grupa Principala cu 5 puncte.

Romania asteapta rezultatele din intalnirile Spania-Danemarca si Norvegia-Ungaria, in ambele intalniri depinzand de nordice. Daca tarile scandinave se impun, Romania termina Grupa Principala pe locul 3 si va juca pentru locurile de clasament 5-6.

Romania: Paula Ungureanu (18 interventii), Ionica Munteanu (1 interventie), Denisa Dedu – Aneta Pirvut (1 gol), Oana Bondar (1), Crina Pintea, Cristina Neagu (9), Aurelia Bradeanu (2), Adriana Tacalie, Gabriela Perianu (4), Valentina Ardean Elisei (3), Georgiana Ciuciulete, Cristina Zamfir, Daniela Babeanu, Camelia Hotea, Maria Chinteoan (2), Laura Chiper (2). Antrenor principal: Gheorghe Tadici. Antrenori secunzi: George Burcea si Florentin Pera.

Foto: Catalin Stirbea.

 

Etichete:, , , ,

Articole asemanatoare

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org