W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Baschet, International » Finala mica, baschet masculin: Lituania-Franta 93-95. Francezii cuceresc bronzul la Mondialul din Spania

Finala mica, baschet masculin: Lituania-Franta 93-95. Francezii cuceresc bronzul la Mondialul din Spania

finala mica baschet masculin cm franta lituania Francezii au invins, sambata seara, pe Lituania, reusind totodoata sa cucereasca pentru prima data o medalie la Campionatul Mondial de baschet masculin. 

Franta a invins Spania in sferturi, dar a pierdut in semifinale in fata Serbiei, iar o vitorie in fata Lituaniei, in finala mica, era obligatorie pentru ca reprezentativa “cocosului galic” sa bifeze, pentru prima data, o medalie la Campionatul Mondial de baschet masculin.

Finala mica dintre Lituania si Franta a avut doua sferturi echilibrate (19-22,23-21), iar in sfertul 3 lituanienii se distanteazape tabela. Francezii au incercat sa reduca din diferenta, dar ofensiva Lituaniei a mers aproape perfect, ce a permis o distantare la sfarsitul sfertului 3, de 8 puncte, cea mai mare diferenta de scor pana in acel moment.

Francezii nu s-au pierdut cu firea si au recuperat diferenta cu 4 minute inainte de expirarea timpului de joc. Lituanienii au condus din nou, francezii au egalat inca o data, la 80, cu un minut si 30 de secunde inainte de final. La acest scor s-a evidentiat Boris Diaw, campion NBA cu San Antonio Spurs in acest an, francezul reusind doua cosuri spectaculoase si importante in economia jocului. Partida s-a lungit pentru ca cele doua formatii au dus o adevarata lupta la loviturile libere, lituanienii nemaiputand sa egaleze in timpul ramas de joc.

Asadar, o zi istorica pentru baschetul francez, o prima medalie muncita la Campionatul Mondial, prevestita, parca, de succesul surprinzator in sferturi, contra Spaniei.

Finala mare, dintre Statele Unite si Serbia, se va disputa duminica, cu incepere de la ora 22:00.

 

Etichete:, , , , , , ,

Articole asemanatoare

2 Comments for “Rezultatele actualizate de la Campionatul Mondial de baschet masculin, Spania 2014”

Leave a Reply

© 2024 Jurnal Sportiv. All Rights Reserved. Autentificare

- Designed by Marius TRANDAFIR

ziare | sportul.com | Bloguri, Bloggeri si Cititori | ziare.org